Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.04.2009.

16:19

Vidić: "Odbrana mora bolje"

Mančester junajted mora da popravi igru u odbrani ako želi da eliminiše Arsenal i plasira se u finale Lige šampiona, izjavio je Nemanja Vidić.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Mančester je prošlog vikenda u prvom poluvremenu prvenstvene utakmice sa Totenhemom primio dva gola, ali je u nastavku meča preokrenuo na 5:2. U poslednjih pet utakmica ekipa Aleksa Fergusona primila je čak 12 golova.

"Nismo se dobro branili u prvom poluvremenu protiv Totenhema. U drugom smo igrali snažnije i takvu partiju moramo da ponovimo ako želimo da prodjemo Arsenal. Pokušaćemo da ispravimo greške iz prethodnih mečeva, ali ne sme da se zaboravi da smo promenili mnogo igrača. Te promene bile su nužne, jer smo odigrali mnogo utakmica ove sezone", rekao je Vidić.

Vidića je ohrabrilo to što su napadači Mančestera bili veoma efikasni u drugom poluvremenu protiv Totenhema i to je, prema njegovom mišljenju prednost Junajteda u duelu sa Arsenalom.

"Prvu utakmicu igramo kod kuće i moramo da zabeležimo dobar rezultat. Potrebno je da postignemo što više golova. Važno je i da ne primimo gol, ali imamo i igrače koji su više nego sposobni da zatresu protivničku mrežu", kazao je on.

Reprezentativac Srbije ocenio je da će protiv Arsenala, najteži duel imati sa napadačem "tobdžija" Emanuelom Adebajorom.

"On je veliki igrač i uvek može da postigne gol. Visok je i snažan i zato očekujem tešku borbu sa njim", dodao je Vidić.

Prva utakmica polufinala između Mančester junajteda i Arsenala igra se u sredu od 20.45 na Old Trafordu, uz direktan prenos na TV B92, a revanš je 5. maja u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve