Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

16:00

Pele hvali Ronalda

Nekada najbolji fudbaler sveta Ronaldo nastavlja da pruža izvanredne partije u Korintijansu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilac je tako na najbolji mogući način potvrdio da se potpuno oporavio od teške operacije kolena. Na gostovanju protiv slavnog Santosa tridesetdvogodišnji napadač je postigao dva gola i bio najzaslužniji za pobedu svog tima rezultatom 3:1, u prvoj finalnoj utakmici plej ofa prvenstva države Sao Paulo.

Taj susret je pratio i legendarni Pele, koji je bio oduševljen igrom Ronalda, a posebno njegovim drugim golom kada je lobovao golmana sa dvadesetak metara.

"Utakmicu je odlučio Ronaldo, koji je napravio razliku na terenu. Njegov drugi gol bio je dostojan Svetskog prvenstva", rekao je Pele, dodavši da bi selektor ’karioka’ Karlos Dunga mogao da razmisli o povratku Ronalda u nacionalni tim.

Ronaldo je, inače, najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava sa 15 postignutih golova. Od kada se vratio na teren, za Korintijans je odigrao deset utakmica, i postigao šest golova.

Posle utakmice protiv Santosa, Ronaldo je rekao da je uvek lepo postizati golove, ali da je u ovom trenutku najvažnije da se osvoji titula.

"Sami po sebi golovi ne znace mnogo ukoliko se ne osvajaju titule. Imamo dobar rezultat i sada moramo učiniti sve kako bi sačuvali prednost u revanšu, a posle ćemo slaviti", rekao je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve