Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

15:32

Rafael u Mančesteru do 2013.

Fudbaler Mančester junajteda Rafael da Silva produžio je ugovor sa klubom sa "Old Traforda" za još dve godine, saopštio je taj engleski Premijerligaš.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rafael će tako u redovima aktuelnog engleskog prvaka ostati do juna 2013. godine. 18-godišnji Brazilac je ove sezone u potpunosti iskoristio pruženu šansu i impresionirao trenera Aleksa Fergusona. Odbrambeni fudbaler se u startnoj postavi našao na čak 19 utakmica, jer su iskusniji igrači na mestu desnog beka, Ves Braun i kapiten Geri Nevil, bili povređeni.

Silva je, ove sezone, na 24 odigrana meča postigao jedan pogodak za ’crvene đavole’.

"Svi u klubu su bili impresionirani njegovom prvom sezonom među profesionalcima. Svi smo veoma srećni što je potpisao novi ugovor", istakao je Ferguson.

"Njegov entuzijazam i spremnost za najveće izazove na terenu tipični su za jednog fudbalera koji igra u Mančesteru", dodao je trener aktuelnog prvaka sveta, Evrope i Engleske.

Rafael je na ’Old Traford’ došao u zimskom prelaznom roku 2008. godine iz Fluminensea.

Zanimljivo je da i Rafaelov brat blizanac Fabio takođe igra u Mančester junajtedu, ali je samo dva puta počeo utakmicu, jer je na poziciji levog beka, na kojoj igra mladi brazilac, standardan Patris Evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve