Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

13:02

Bajern otpustio Klinsmana

Uprava Bajerna iz Minhena odlučila je u ponedeljak da sa mesta glavnog trenara smeni Jirgena Klinsmana, i saopštila da ta odluka odmah stupa na snagu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odluka je doneta samo dva dana pošto su fudbaleri Bajerna u meču Bundeslige poraženi od Šalkea 04 rezultatom 0:1. Prema navodima medija, u poslednjih pet mečeva sezone, Klinsmana, koji je klub vodio manje od godinu dana, zameniće Jup Hajnkes i Herman Gerland. Hajnkes je do 2007. godine bio trener Borusije iz Menhengladbaha.

Pored bivšeg reprezentativca Nemačke klub napuštaju i njegovi pomoćnici, Martin Vaskez i Nik Teslof. Tu odluku su bivšem treneru saopštili Hajnc Rumenige, Uli Henes i Karl Hofner, na sastanku održanom u ponedeljak ujutru.

Klinsmanov ugovor je važio do 30. juna 2010. godine, a još u subotu je trener Bajerna bio uveren da u klubu ima budućnost, posebno zato što je u ekipi vladala odlična atmosfera.

Međutim, Klinsman je kod navijača već ranije izgubio popularnost, posebno posle poraza protiv Barselone u Ligi šamnpiona, i u utakmici protiv Volfsburga u prvenstvu Nemačke.

Od 29 utakmica koliko je Bajern odigrao sa Klinsmanom na klupi, bilo je sedam poraza, što je drugi najgori bilans kluba u poslednjih 10 godina. Samo je sezona 2006/2007. bila gora od ove.

Bajern je trenutno treći u Bundesligi sa tri boda zaostatka za vodećim Volsburgom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve