Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

12:03

HNS odlučuje o stranim sudijama

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u ponedeljak će odlučivati o predlogu Dinama da predstojeća tri susreta sa Hajdukom sude strane sudije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dinamo i Hajduk očekuje dvomeč u finalu Kupa Hrvatske, 13. i 28. maja, kao i prvenstveni meč koji je zakazan za 31. maj. Komisija za sudije do danas nije zauzela službeni stav po tom pitanju, dok se uprava Hajduka oštro usprotivila predlogu svog velikog rivala.

Članovi Komisije za sudije su u medijima do sada imali pozitivan stav ka delimičnom „uvozu“ stranih sudija. Jedan od najpoznatijih evropskih arbitara, Austrijanac Konrad Plauc, izjavio je za zagrebačke Sportske novosti da se apsolutno protivi uvođenju stranih sudija u domaćim prvenstvima. UEFA takođe ne odobrava tu praksu, osim u slučajevima razmene sudija.

Direktor Dinama Damir Vrbranović je pokrenuo ideju da se dovedu strane sudije, jer prema njegovim rečima, „Hajduk reketira sudijsku organizaciji i vrši pritisak na sudije“.

Uprava Hajduka se nije složila sa predlogom čelnih ljudi Dinama. Stav ’bilih’ je da žele da im sude domaće sudije i da su izričito protiv dovođenja stranaca jer za to ne postoje ni razlozi, ni motivi.

Član klupske uprave Hajduka Fredi Fiorentini najavio je žestoku reakciju ukoliko HNS odluči da se angažuju strane sudije. Prema njegovom tumačenju, dovođenje stranih sudija, samim tim i stranih delegata i kontrolora, izazvalo bi više problema.

Šta će se dogoditi ako sve ostale ekipe Prve Hrvatske lige za svaku utakmicu budu tražile strane sudije? Ko će to da plati i da li to znači da se nazire kraj hrvatskim fudbalskim sudijama?“, rekao je Fiorentini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve