Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

11:29

Pobede vodećih, neobična Zeta

Šest kola pre kraja takmičenja u crnogorskoj ligi Mogren ima dva boda više od Budućnosti. Vodeći timovi ostvarili su pobede na gostovanjima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Golubovcima je Mogren pobedio golovima u drugom poluvremenu, a domaća ekipa nastupila bez devetorice standardnih igrača. Domaći klub je bez izgleda da se plasira u kvalifikacije za Kup UEFA a deo crnogorskih medija navodi na to da je takav potez pokušaj da se pomogne Mogrenu u borbi sa ekipom Budućnosti. Podgoričani su pobedili u Radanovićima, prvi put od proleća 2007.

"I pre meča sa Mogrenom razmišljali smo da ukažemo šansu novim snagama. Jasno je da nemamo šansi da izađemo u Evropu, želimo da u junu počnemo da stvaramo novu Zetu, a to podrazumeva drugačiji plan i sistem rada. Tokom sezone na više mečeva izgubili smo oreol nepobedivosti na Trešnjici. Mislim da je ovakav potez proizveo željeni efekat, jer smo ušli u proces pravljenja tima za naredno prvenstvo," rekao je za podgoričke 'Vijesti' trener Zete Dejan Roganović.

Roganović je odgovorio i na pitanje da li će sličan tim igrati u sledećem kolu protiv Budućnosti.

"Na to će uticati više faktora. Poznato je da Zeta živi od prodaje fudbalera, a na ovom meču nije bilo menadžera. Videćemo kakva će situacija biti pod Goricom," rekao je Roganović.

"Ne znam kako tumačite utakmicu, ali mi smo i došli po bodove na Trešnjicu. Sigurno da sam očekivao drugačiji sastav Zete, ali odigrali smo ozbiljnu utakmicu, igrali onoliko koliko je bilo potrebno za pobedu. A zbog čega je Zeta nastupila u ovakvom sastavu, možemo samo da nagađamo, možda su imali problema u svlačionici, možda nekih drugih... nije moja stvar da se time bavim, pošto sam trener Mogrena," bio je komentar trenera gostiju Dejana Vukićevića.

Budućnost je golovima najboljeg strelca lige Ivana Vukovića osvojila tri boda na gostovanju u Grblju.

"Gledamo samo sebe, mislim da smo na najboljem putu da osvojimo najviše bodova u drugom delu sezone, pa ostaje da se vidi da li će nam to biti dovoljno za prvo ili drugo mesto. Čestitam mojim fudbalerima na odnosu prema igri, htenju i volji. Čestitam i domaćinu, jer su za pravu utakmicu potrebna dva prava tima," rekao je trener Budućnosti Miodrag Ješić.

I Ješića su pitali da prokomentariše sastav Zete u duelu sa Mogrenom.

"Ako su se odmarali, verovatno su se čuvali za utakmicu protiv nas naredne sedmice. Ali, mi gledamo naša posla i ne ljutimo se ni na kog," rekao je Ješić a prenele 'Vijesti'.

Rezultati 27. kola: Sutjeska - Dečić 1:0 (Dubljević 63), Rudar - Jezero 6:0 (Ranđelović 32, 70, Useni 40, Minić 57, Zec 69, Lambulić 82), Kom - Petrovac 0:1 (Kovačević 11), Lovćen - Jedinstvo 0:1 (Kajević 60), Zeta - Mogren 0:2 (B. Božović 50 (p), 69), Grbalj - Budućnost 1:2 (Petrović 22 - I. Vuković 18, 37)

Tabela: Mogren 58, Budućnost 56, Sutjeska 47, Grbalj 46, Zeta 41, Petrovac 38, Lovćen 35, Rudar 34, Kom 31, Jezero 26, Jedinstvo 25, Dečić 19

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve