Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.04.2009.

15:40

Delije: "Uprava napolje odmah!"

Navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda organizovani u grupu Delije Sever zatražili su u sredu hitnu ostavku kompletnog klupskog rukovodstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Delije su ogorčene zbog načina na koji aktuelno rukovodstvo vodi klub, a posebno zbog prošlonedeljnog istupa čelnika kluba, u kojem su krivicu za finansijske probleme pokušali da prebace na nekadašnjeg predsednika Dragana Stojkovića, iako je većina ključnih članova današnje uprave bila deo rukovodstva kluba i u to vreme.

Saoptenje Delija prenosimo u celosti:

"Izričito i bezuslovno zahtevamo da kompletno rukovodstvo odmah podnese ostavke i zauvek ode iz Crvene zvezde.

Zato što su rezultati Crvene zvezde katastrofalni!

Zato što su Zvezdini odbačeni omladinci superiorniji od skupih i nekvalitetnih stranaca.

Zato što su od dolaska u klub uvećali troškove, obaveze i kredite, a od juna prošle godine sponzore zamenili pozajmljivačima.

Zato što su nam ponudili Informaciju o finansijskom stanju u njihovoj interpretaciji, a ne Izveštaj o reviziji kao zvanični dokument ovlašćenog revizora koji je zakonski validan i garantuje tačnost podataka.

Zato što su optužujući Piksija optužili i sebe! Gotovo svi su bili deo Uprave koja se nedomaćinski ponašala, a Zvezdi nisu potrebni ljudi koji umeju samo da klimaju glavom.

Ukoliko ne shvate da je njihov odlazak u najboljem interesu Zvezde i sami ne odu danas, od sutra pokrećemo inicijativu za sazivanje Skupštine kojoj ćemo predložiti usvajanje Programa za ozdravljenje FK Crvena zvezda i formiranje prelazne Uprave koja bi uvela mere štednje i pripremila teren za izbor novog rukovodstva. Od tog trenutka krećemo sa realizacijom akcije „Dobro znaj da uvek tu sam JA!“ – kampanje pomoći klubu kroz sređivanje evidencije članstva. Istovremeno ćemo predložiti izmene Statuta u cilju transformacije kluba po modelu Reala i Barselone.

Takođe, zahtevamo da od sutra prestanu tragikomični istupi predsednika u javnosti, a od igrača i trenera tražimo maksimalno zalaganje do kraja sezone i osvajanje Kupa!", navodi se u saopštenju udruženja građana Delije sever.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve