Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

18:25

Bufon: "Cezar je najbolji na svetu"

Golman italijanske reprezentacije i Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je čuvar mreže Intera Brazilac Žulio Cezar najbolji golman na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Cezar je sada bolji od mene", rekao je Bufon u emisiji na italijanskoj televiziji. Žulio Cezar je jedan od najzaslužnijih igrača Intera u borbi za osvajanje četvrte uzastopne titule šampiona Italije, dok je Bufonov Juventus drugi sa 10 bodova zaostatka. Bufon je na poslednje dve utakmice u prvenstvu primio šest golova, poraz od Đenove (3:2) i nerešeno sa Kjevom (3:3).

Golman Juventusa je sa reprezentacijom Italije osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, primivši samo jedan gol u regularnom delu mečeva i to autogol Kristijana Zakarda protiv SAD.

Cezar i Bufon branili su za svoje reprezentacije na prijateljskoj utakmici u februaru u Londonu, kada je Brazil pobedio sa 2:0, a u subotu će se ponovo naći na suprotnim stranama, pošto se igra derbi meč italijanske lige između Intera u Juventusa.

"Inter je zaslužio titulu zbog dobrih rezultata koje je postigao ove godine", rekao je Bufon i dodao da Juventus još oseća posledice skandala oko nameštanja utakmica.

Juventus je u aferi 'Kalčopoli' zbog učestvovanja u nameštanju utakmica izbačen u drugu ligu, a najbolji igrači "crno-belih" Zlatan Ibrahimović i Patrik Vijera su tada prešli u Inter.

"Skandal nas je uništio. Juventus se suočio sa najvećim problemima i mislim da se nismo potpuno oporavili", dodao je on.

Iako je rekao da želi da ostane u Juventusu, Bufon je nagovestio da bi u budućnosti mogao da pređe u drugi klub.

"Kada sam imao 23 godine vredeo sam 50 miliona funti, a sada u 31. godini vredim između 50 i 60 miliona, više nego što mnogo igrači zajedno vrede. Iako volim Juventus, svestan sam šta bi značilo da odbijem takvu ponudu, ukoliko se pojavi", rekao je Bufon.

Bufon je u Juventus došao 2001. godine iz Parme, a za "crno-bele" odigrao je 295 utakmica, dok je za nacionalni tim ostvario 92 nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve