Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

17:19

"Ukrajina će biti spremna za EP"

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je da Ukrajina neće izgubiti domaćinstvo Evropskog prvenstva 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Povod za takvu izjavu bio je strah da bi Ukrajina mogla da ostane bez zajedničkog domaćinstva šampionata sa Poljskom pošto nije sigurno da će Olimpijski stadion biti spreman na vreme.

Platini je u sredu bio u poseti Ukrajini, a u četvrtak će biti u Poljskoj da bi procenio kojim tokom idu pripreme pošto je ranije kritikovao spore radove i upozorio da tako obe zemlje rizikuju i da mogu da ostanu bez organizacije.

„Bilo bi nemoguće da Ukrajina izgubi domaćinstvo“, rekao je Platini, „Čuo sam garancije Vlade Ukrajine i verujem da će stadion biti gotov do 2011. godine i mislim da ne treba da postoji bilo kakva zabrinutost oko toga“.

Pravne poteškoće oko rušenja tržnog centra u blizini kijevskog Olimpijskog stadiona odložile su radove na više od šest meseci. Pored toga, Lviv ima problema oko pronalaska dizajnera i preduzimača za svoj stadion, a još jedna od briga za Ukrajinu je sve manje vremena za izgranju puteva, terminala na aerodromu, kao i dovoljnog broja hotela za smeštaj desetine hiljada navijača.

Postojale su medijske spekulacije, uglavnom u Ukrajini i Poljskoj, da UEFA traži moguće alternativne domaćine šampionata, ali je Platini rekao da ne postoji plan B i da će sledećeg meseca biti donešena odluka u kojim gradovima će biti igrani mečevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve