Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

23:34

Arsenal – Viljareal (TVB92, 00.30)

Fudbaleri Arsenala dočekuju u sredu na stadionu Emirejts španski Viljareal (TVB92, 00.30), u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi duel odigran u Španiji završen je bez pobednika – 1:1, pa će malu prednost u revanšu imati Arsenal. Trener engleske ekipe Arsen Venger veruje da jak mentalitet, vera i odličnost mogu da naprave razliku na ovoj utakmici.

„Izdanjem u prvoj utakmici stavili smo sebe u dobar položaj pred revanš. Sada želimo da to iskoristimo, ali prednost nije toliko velika tako da ne smemo da izgubimo koncentraciju“, rekao je Francuz čiji tim je u sezoni 2005/06 izbacio Viljareal u polufinalu.

Arsenal je u prvom duelu izgubio golmana Manuela Almuniju, Gaela Klišija i Vilijama Galasa koji su se povredili, a moguća zamena za Galasa, Švajcarac Đuru takođe se povredio, ali u duelu sa Viganom tokom vikenda. Centralnog odbrambenog će igrati iskusni Mikael Silvestre, a na golu će biti Lukaš Fabijanski. Mladi 19-godišnji Kiran Gibs zabeležiće svoj prvi nastup u Ligi šampiona na poziciji levog beka.

„Povrede su prilika da tim pokaže da ima resurse i jak mentalitet. To smo već dokazali. Vera i odlučnost su veoma važni, a samopouzdanje možemo da izvučemo iz timskog duha. Moji momci su pobednici. Glad i koncentracija koju su pokazali je fantastična, ali još uvek ima puno da se igra“, dodao je Venger.

Arsenal u Premijer ligi nije poražen već 18 utakmica, a ove sezone na svom terenu nije primio nijedan gol u Ligi šampiona. Takođe, tim Arsena Vengera u najjačem evropskom takmičenju na svom terenu nije izgubio već pet godina. Ipak, Francuz ne smatra da će to biti odlučujuće.

„Biće to velika borba. Viljareal mora da postigne gol, tako da će biti veoma zanimljivo. Naš pristup utakmicama koje igramo kod kuće je da pobedimo. Bićemo organizovani i disciplinovani, ali kada budemo imali loptu želećemo da postigneo gol.“

Gosti, sa druga strane, takođe imaju puno problema sa povredama. Možda i ključni igrač za igru Viljareala Markos Sena povredio se tokom duela sa Malagom za vikend i sigurno neće igrati. Santi Kazorla polomio je desnu nogu vikend pre toga. Ipak, Manuel Pelegrini, koji će moći da računa na oporavljene Kanija i Matija Fernandesa, smatra da to neće mnogo uticati na igru Viljareala.

„Naravno, Sena je veoma, veoma važan igrač za nas, kao i Santi. Ipak, Arsenal takođe ima probleme sa povredama. Oba sastava imaju puno igrača, tako da ko god da zaigra dobro će odraditi posao“, rekao je Pelegrini.

Viljareal je u četiri posete Engleskoj pretrpeo samo jedan poraz. Bilo je to pre tri godine upravo protiv Arsenala (1:0). Pelegrini smatra da je taj poraz već iza njega.

„Bilo bi lepo da pobedimo Arsenal nakon što su nas oni izbacili prošli put, ali ne radi se o osveti. Jednostavno, želimo u polufinale. Želimo da igramo naš stil igre i da kontrolišemo situaciju. Nema velike rezlike između dva tima – igrali smo dobro na El Madrigalu i trebali smo da pibedimo. Nadam se da će se to sada dogoditi“, rekao je Pelegrini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve