Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

22:35

Čelsi u polufinalu posle spektakla!

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su revanšu četvrtfinala na svom terenu remizirali sa Liverpulom – 4:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi meč odigran pre nedelju dana u Liverpulu završen je pobedom ekipe Gusa Hidinka sa 3:1, pa je Čelsi dalje prošao sa ukupnih 7:5. To je ’plavcima’ treće uzastopno polufinale najjačeg evropskog takmičenja, i peto u poslednjih šest sezona.

Strelci za tim Rafe Benitesa u sjajnom meču bili su Aurelio, Alonso (penal), Lukaš i Kajt, dok su golove za Čelsi postigli Reina (autogol), Aleks i Lampard (2). Protivnik Čelsija u polufinalu biće Barselona koja je posle ubedljivih 4:0 iz prvog meča, remizirala u Minhenu sa Bajernom 1:1.

Prvih deset minuta duela na Stamford Bridžu proteklo je savršeno po Čelsi – lopta je bila uglavnom između dva šesnaesterca, i činilo se da ekipa Rafe Benitesa teško može do gola Čeha. Ipak, već u 13. minutu ’crveni’ su svorili prvu pravu priliku.

Josi Banajun je fantastičnim dodavanjem petom proigrao Fernanda Toresa na ivici kaznenog prostora. Španac je prihvatio loptu i šutirao levom nogom, ali za malo preko gola. Minut kasnije pokušao je Frenk Lampard iz prekida, ali bilo je očigledno da Čelsi ne deluje najbolje na početku.

To je potvrđeno u 19. miutu. Liverpul je dobio slobodan udarac na oko 30 metara od gola iskosa sa desne strane. Prekid je izveo Fabio Aurelijo koji je iznenadio sve u kaznenom prostoru, pa i golmana Čeha, i direktnim udarcem na gol doneo je svom timu željeni rani gol. Češki golman potvrdio je da se nalazi u veoma lošoj formi pošto je i tokom vikenda protiv Boltona primio nekoliko kiks golova.

Samo devet minuta nakon vođstva, gosti su duplirali prednost. Ponovo je prekid izveo Aurelio sa sličnog mesta kao kod prvog gola, ali ovoga puta odlučio se na centaršut. Odbrana domaćih raščistila je opasnost, ali je sudija Medina Kantaleho pokazao na penal. Na usporenom snimku videlo se da je Branislav Ivanović sa dve ruke srušio Ćabija Alonsa, a upravo je Španac i izveo najstrožu kaznu poslaviš Čeha u pogrešnu stranu za 2:0.

U preostalom delu prvog poluvremena nije bilo prilika na obe strane, osim nove gužve u kaznenom prostoru Čelsija u 44. minutu. Holanđanin Dirk Kajt zahvatio je dobro dodavanje Alonsa, ali Čeh je nekako odbranio taj pokušaj. U nastavku akcije golman Čelsija ponovo je pokazao nesigurnost, ali je Kantaleho svirao prekršaj u napadu.

Ipak, i pored 2:0 za Liverpul u prvom poluvremenu, niko nije mogao ni da nasluti spektakl u drugom delu. U prvih 15 minuta nastavka Čelsi je postigao dva gola i ,tada se činilo, osigurao novo polufinale.

U 51. minutu Francuz Nikola Anelka prošao je po desnoj strani i centrirao po zemlji, Drogba je samo zakačio loptu koja je išla maltene po gol aut liniji, i to je iznenadilo Pepea Reinu koji je sproveo u spostvenu mrežu za 2:1. Taj gol dao je krila domaćinu, i već šest minuta kasnije rezultat je izjednačen. Gol je postigao Brazilac Aleks koji je fantastičnim udarcem iz prekida sa oko 30 metara savladao Reinu.

Činilo se tada da Liverpul nema šanse da se vrati, a kada je 15 minuta pre kraja Lampard postigao i treći gol izgledalo je da su gosti potpuno slomljeni. Kapiten domaćina u odsustvu Džona Terija bio je strelac nakon divne akcije i lepog proigravanja Drogbe.

Ipak, iako su ispali, ’crveni’ su do kraja još jednom pokazali kakav moral poseduju. U 81. minutu udarac Brazilca Lukaša sa distance zakačio je rame Esijena na putu ka golu i prevario Čeha za 3:3. Samo minut kasnije Stamford Bridž je ponovo zanemeo. Španac Rijera uputio je dobar centaršut sa leve strane, a loptu je iza Čeha zakucao Holanđanin Kajt.

U tom trenutku Liverpulu je bio potreban još samo jedan gol za prolaz dalje, ali sve dileme otklonio je Lampard minut pre kraja. Osmica Čelsija sjajno je ispratila akciju i dodavanje Anelke. Lopta se posle udarca Lamparda odbila prvo od jedne, pa od druge stative, i završila iza Reine za konačnih 4:4.

Prvi meč polufinala na programu je 28. aprila, a domaćin će biti Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve