Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

14:05

Vidić kandidat za igrača godine

Nemanja Vidić nalazi se na listi kandidata za prestižnu nagradu za najboljeg igrača engleskog fudbala u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac Srbije je jedan od čak pet igrača Mančester junajteda na listi, uz Edvina van der Sara, Rija Ferdinanda, Rajana Gigsa i prošlogodišnjeg dobitnika Kristijana Ronalda, a ostatak Premijer lige predstavljaće kapiten Liverpula Stiven Džerard. Pobednik će biti proglašen za nekoliko dana na svečanosti u Londonu.

Vidić je po mnogima glavni favorit za nagradu kao predvodnik jedne od najboljih odbrana Premijer lige koja je ove sezone oborila rekord po broju minuta bez primljenog gola. Podjednake zasluge imaju i Ferdinand i Van der Sar, koji će pokušati da postane prvi golman dobitnik ove nagrade u poslednjih 30 godina.

Sa druge strane, Kristijano Ronaldo ne igra na prošlogodišnjem nivou, ali ipak deli prvu poziciju na listi najboljih strelaca lige i već je dva puta osvajao nagradu za najboljeg igrača, a šansu ima i veteran Rajan Gigs, koji i dalje pruža odlične partije iako je blizu kraja karijere.

Poslednji kandidat je Stiven Džerard, dobitnik nagrade za najboljeg igrača 2006. godine.

Na listi kandidata za najboljeg mladog igrača su Džoni Evans i Rafael da Silva takođe iz Mančester junajteda, tandem Aston Vile Gabriel Agbonlahor i Ešli Jang, vezni fudbaler Mančester sitija Stiven Ajrlend, odnosno Totenhema Aron Lenon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve