Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.04.2009.

16:28

Povređen sudija na meču u Kardifu

Fudbalski sudija Majk Din povređen je u nedelju na derbi utakmici Čempionšipa između Kardif sitija i Svonsija, pošto ga je navijač pogodio novčićem u glavu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Policija je uhapsila navijača koji je sa tribina bacio novčić, a predsednik Kardifa Piter Ridsdejl rekao je da će, ukoliko bude proglašen krivim, izgredniku doživotno zabraniti ulaz na stadion Ninijan Park. Utakmica se završila nerešeno 2:2.

"Takvim ljudima nije mesto u fudbalu, ne želimo ih ni blizu Kardif sitija. Izvinio sam se sudiji u ime kluba", rekao je Ridsdejl za Skaj Sports.

Utakmica između Kardifa i Svonsija bila je proglašena za meč visokog rizika, a na stadionu je bilo mnogo policije, kako bi se sprečili mogući neredi među 20.000 navijača.

To je možda bio poslednji derbi dva kluba na Ninijan Parku, pošto će se Kardif preseliti na drugi stadion.

Kardif i Svonsi se bore za ulazak u baraž za plasman u Premijer ligu. Kardif, koji je poslednji put u prvoj ligi igrao 1962. godine, nalazi se na šestom mestu Čempionšipa sa 64 bodova, dok je Svonsi na osmom mestu sa pet bodova manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve