Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.04.2009.

16:15

Edin Džeko na 'Old Trafordu'?

Engleska štampa piše da je menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson odlučio da ne otkupi ugovor Karlosa Teveza već da dovede Edina Džeka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac BiH je postigao 10 golova na posledjih 10 mečeva za bundesligaša Volfsburg, i tri puta bio strlac za reprezentaciju u poslednja dva meča kvalifikacija za SP. ’Dejli star’ tvrdi da je već izvesno će Bosanac zameniti Teveza , a čak i ako Argentinac nekim slučajem ostane član ’crvenih đavola’, ’Junajted’ je spreman da izdvoji 12 miliona funti za transfer Džeka.

Dvadesettrogodišnji napadač postao je jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi, igra u fantastičnoj formi, a u subotu je sa dva gola predvodio Volfsburg do pobede protiv Bajerna iz Minhena rezultatom 5:1.

Tevez igra u Mančesteru kao pozajmljen igrač, a ugovor mu ističe krajem maja. Prvak Evrope i sveta još nije stupio u kontakt sa Vest Hemom oko otkupa ugovora, a Ferguson je poručio da to ne namerava da uradi.

Pored Mančestera za Džeka su u Premijer ligi zainteresovani i Arsenal, Portsmut, Blekburn i Sanderlend. Tržišna vrednost fudbalera se udvostručila u poslednjih nekoliko meseci, a verovatno će se dodatno uvećati do kraja sezone.

Bosanski internacionalac je do sada u sezoni postigao 16 golova uz sedam asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve