Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.04.2009.

14:04

Riberi u Junajted,Ronaldo u Madrid?

Fudbalski klub Mančester Junajted navodno planira da tokom leta u svoje redove dovede francuskog internacionalca Frenka Riberija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Britanska štampa tvrdi da se i ‘Junajted’ uključio u trku za Riberija i da po svaku cenu želi da angažuje dvadesetpetogodišnjeg fudbalera minhenskog Bajerna. Glavni konkurent evropskom i svetskom prvaku je španski gigant Barselona, koja takođe želi da vidi Francuza u svojim redovima.

Mediji međutim navode da su ‘crveni đavoli’ mnogo bliži realizaciji tog transfera, kao i da su pregovori već počeli.

Riberi je u Bajern došao 2007. godine iz francuskog Marselja i pomogao bavarskoj ekipi da osvoji Bundesligu i kup prošle sezone.

Francuski reprezentativac nedavno je produžio ugovor sa kompanijom ‘Najki’, što je ponovo dovelo do špekulacija o njegovom odlasku iz kluba jer minhenski tim sarađuje sa kompanijom ‘Adidas’.

Sa druge strane i Mančester Junajted i Barselona nose opremu marke ‘Najki’.

Barselona je do sada važila za tim koji je imao najveće šanse da angažuje Riberija, međutim pošto se u javnosti u subotu pojavila informacija da će navodno Kristijano Ronaldo tokom leta pojačati Real Madrid, postalo je izvesno da će, ako Portugalac stvarno napusti ‘Old Traford’, 'Junajted' tražiti adekvatnu zamenu.

Takođe, pošto je Real, navodno spreman da plati 75 miliona funti za Ronalda novac neće biti prepreka da Riberi obuče dres ‘crvenih đavola’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve