Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2009.

22:48

Italijani rutinski kroz Podgoricu

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je u Podgorici nacionalni tim Crne Gore rezultatom 2.0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedu "Azurima" obezbedili su Andrea Pirlo u 11. minutu iz penala i Đampaolo Pacini u 74. minutu. Italijanski tim sada iz pet mečeva ima 13 bodova i gotovo izvesno je obezbedio jedno od prva dva mesta. Crnogorci sa dva boda iz četiri utakmice nemaju realne izglede da ostanu u trci za Južnu Afriku. U drugom meču grupe Irska i Bugarska igrali su 1:1.

Crnogorci su bodreni sa tribina stadiona Pod Goricom krenuli izuzetno hrabro, ali su Italijani iz prve šanse stekli prednost – Batak je igrao rukom u šesnaestercu, a Pirlo sa bele tačke doveo šampione sveta u vođstvo.

Najdramatičniji trenutak u prvom delu dogodio se kada se Fabio Kanavaro okliznuo i otvorio Stevanu Jovetiću put prema golu. Italijan se zatim podigao i srušio igrača Fjorentine u gol-šansi, ali je dobio samo žuti karton.

U nastavku meča Đampaolo Pacini je dobio priliku da debituje i značajno je uticao na to da Vukašin Poleksić dobije mnogo više posla. Ipak, najbolju šansu drugog dela propušta Crna Gora, kada je Radomir Đalović (čini se posle ofsajda) bio sâm pred Bufonom, ali je legenda Juventusa intervenisala. Nešto kasnije napadač bukureštanskog Rapida imaoje još jednu sjajnu priliku.

Filipović je u finišu pružio Fatosu Bećiraju i Elvisu Zverotiću priliku da debituju za A tim, ali je gol pao na drugoj strani – prvi strelac na novom Vembliju krunisao je uspešan debi u najjačoj selekciji Azura pogotkom, posle odličnog prodora Pepea.

Crnogorci su imali više šuteva na gol (13-9), kornera (7-2) i znatno veći posed lopte (58-42), ali su Italijani do pobede došli sa, čini se, pola snage.

"Kontranapad je opasno oružje italijanskog fudbala, pokazali su to i danas", prokomentarisao je drugi gol Azura selektor Zoran Filipović. "Igrači su dali svoj maksimum. Teško je igrati protiv Italijana, oni pokrivaju ceo teren. Oni su zasluženo pobedili, svetski su prvaci, okrećemo se Gruziji".

U Dablinu Irci su poveli posle samo 50 sekundi, kada je Ričard Dan posle slobodnog udarca bio precizan. Međutim, 17 minuta pre kraja Kevin Kilben je posle centaršuta Stilijana Petrova pogodio svoju mrežu. Taj rezultat vraća nadu Bugarima, dok je pred Ircima žestoka borba za drugo mesto.

Tabela: Italija 13 (5), R.Irska 11 (5), Kipar 4 (4), Bugarska 4 (4), Crna Gora 4 (4), Gruzija 2 (6).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve