Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2009.

22:11

"Osvojili bodove, otpisali Rumune"

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je da pobeda nad Rumunijom predstavlja veliki korak ka Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je slavila u Konstanci sa 3:2 (2:0) i ostala na vrhu kvalifikacione grupe 7, sa 12 bodova, dok Rumunija, jedan od favorita pred početak kvalifikacija, ostaje na 4 boda i sada će imati skoro nemoguću misiju u borbi za plasman na Mundijal. “Ovo je veliki korak napred. Ne samo da smo osvojili nove bodove, već smo i otpisali Rumuniju”, izjavio je Stojković za RTS.

Srbija je na poluvremenu vodila sa 2:0, golovima Jovanovića u 18. i Stojke (ag) u 44. minutu. Marika je smanjio u 51, Ivanović povisio na 3:1 u 59. minutu, a konačan rezultat postavio je Stojka u 74. minutu.

Dali smo golove na vreme. Znali smo da će nas napasti u drugom poluvremenu. Imali su jak vetar u leđa, koji im je pomogao. Rumuni imaju dobre igrače, svaka čast našoj odbrani i svim ostalim saigračima”, rekao je Stojković i zahvalio se navijačima na podršci, nakon što je više od hiljadu Srba doputovalo u Konstancu na meč.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija nastavlja 6. juna, kada u Beograd dolazi Austrija, dok četiri dana kasnije Antićevi ‘orlovi’ igraju na Farskim ostrvima.

Igraćemo dve utakmice koje su podjednako teške. Prvo Austrija kod kuće koju moramo da pobedimo, a zatim i Farska ostrva koja će parkirati autobus ispred gola. Ipak, ako tu uzmemo 6 bodova 99 odsto smo na Mundijalu”, izjavio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve