Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2009.

19:27

Velika pobeda Srbije u Konstanci!

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Konstanci selekciju Rumunije rezultatom 3:2 (2:0) u ključnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je na poluvremenu vodila golovima Jovanovića i autogolom Stojke, a treći pogodak postigao je Bane Ivanović. Rumunski fudbaleri su dva puta smanjivali, golovima Marike i Stojke, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Srbija sada ima 12 bodova iz pet mečeva i ostaje na čelu grupe 7, dok su Rumuni sa samo 4 boda iz 4 utakmice gotovo izvesno eliminisani.

Posle obostrano otvorenog početka utakmice Srbija je preuzela kontrolu, a u 18. minutu stigla je do vođstva, kada je Pantelić poslao idealnu loptu u prostor Krasiću, koji je izdržao duel i uputio udarac, lopta se odbila od desne stative, ali je na pravom mestu bio Milan Jovanović.

Srpska odbrana delovala je veoma sigurno u prvom poluvremenu, a jedinu grešku načinili su u 31. minutu, kada je Dragutinović ispao na centru, Mutu sâm išao ka golu, ali ga je Vidić sustigao i blokirao.

U finišu prvog poluvremena Srbija stiče dva gola prednosti – iz kornera sa leve strane centrirao je Krasić, na prvoj stativi na loptu su krenuli Vidić i Stojka, a ona je završila u mreži Lobonta, ispostavilo se od glave Rumuna.

Početak drugog poluvremena pripao je rumunskom timu, koji je krenuo veoma ofanzivno i posle šest minuta nagrađen je pogotkom – Mutu je prebacio odbranu, a Marika atraktivno lobovao Stojkovića.

Domaćin se tada ponadao totalnom preokretu, poput onog koji su Francuzi napravili na istom stadionu (Rumunija vodila 2:0 u 15. minutu, završeno 2:2), ali ih je utišao Bane Ivanović – posle jednog kornera i gužve u šesnaestercu Vidić je sa zemlje podigao loptu, a Ivanović spektakularnim makazicama smestio loptu u bliži ugao.

Izgledalo je da će Srbija rutinski privesti meč kraju, ali je u poslednjih 20 minuta odbrana "Orlova" delovala nekarakteristično nesigurno. Najveća greška načinjena je u 73. minutu, kada je Mutuov centaršut sa pet metara neometan u gol poslao Stojka za 2:3.

Usledio je veoma nervozan finiš, u kojem je tri puta lopta skakutala po šesnaestercu Srbije, ali je odbrana na čelu sa Stojkovićem uspela da izdrži i donese Srbiji ključnu pobedu.

Sledeći rivali Srbije u kvalifikacijama su Austrija u Beogradu 6. juna i Farska Ostrva u Tošhavnu četiri dana kasnije.

Stadion Farula u Konstanci, gledalaca 12.000. Sudija: Trefoloni (Italija). Žuti kartoni: Mutu, Radoj, Kostea, Tamaš, Žigić, Subotić.
Strelci: 0:1 Jovanović 14, 0:2 Stojka 45ag, 1:2 Marika 51, 1:3 Ivanović 61, 2:3 Stojka 71.
Rumunija: Lobont, Kontra, Rac, Tamaš, Stojka, Radoj, Kostea (Bukur 63), Kodrea (Tanase 46), Marika, Mutu, Kočiš (Nikulae 76).
Srbija: Stojković – Ivanović, Obradović, Vidić, Dragutinović – Stanković, Milijaš, Krasić, Jovanović (Janković 62) – Pantelić (Subotić 66), Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

396 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve