Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.03.2009.

21:55

Anelka van terena tri nedelje

Najbolji strelac Čelsija Francuz Nikola Anelka biće van terena tri nedelje zbog povrede palca, saopštila je Fudbalska federacija Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ova vest stiže u nezgodno vreme za Čelsi koji je tokom vikenda izgubio od Totenhema 1:0 propustivši veliki broj prilika. „Plavci“ su takođe ovim porazom i propustili priliku da se približe vodećem Mančesteru koji je poražen na gostovanju Fulamu.

Anelka je ove sezone postigao 15 golova u Premijer ligi, a do kraja takmičenja ostalo je još samo dva meseca. Sa druge strane, selektor Francuske Rajmon Domenek pozvao je napadača Pari Sent Žermena Giljermena Horoa umesto Anelke.

„Horo će zameniti Anelku, koji je zaradio povredu levog palca i biće odsutan tri nedelje“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Francuske.

Napadač Čelsija biće lečen od strane francuskog medicinskog tima. Francuska u subotu gostuje Litvaniji, a četiri dana kasnije će ugostiti istu reprezentaciju u okviru sedme grupe kvalifikacija za SP 2010. godine.

Anelkina zamena Horo postigao je 15 golova u francuskom šampionatu ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve