Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.03.2009.

15:16

Odličan Stanković, većina na klupi

Od svih fudbalera Srbije koji igraju u evropskim ligama jedini utisak ostavio je Dejan Stanković u dresu Intera iz Milana u pobedi nad Ređinom, 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten „orlova“ je bio jedan od najzaslužnijih za vođstvo vodećeg tima Italije pošto je posle sjajne asistencije petom Esteban Kambijaso zatresao mrežu Ređine u šestom minut meča. Stanković je u igri proveo 66 minuta, a potom ga je zamenio Luis Himenez.

Zdravko Kuzmanović je odigrao svih 90 minuta za Fjorentinu i bio je u prilici da asistira, ali se Mutu nije najbolje snašao. Ipak, Kuzmanović je mogao da bude tragičar meča pošto je u petom minutu drugog poluvremena protraćio dobar kontranapad, a potom je u 65. minutu umalo zatresao sopstvenu mrežu, ali je ipak „viola“ došla do minimalno trijumfa 1:0.

U pobedi Đenoe nad Udinezeom od 2:0, kojom je zadržala četvrto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona nije učestvovao Boško Janković jer odrađuje suspenziju zbog kartona, dok u timu Udinezea nije bilo Aleksandra Lukovića koji je povređen. U dresu Lacija protiv Katanije nije bilo Aleksandra Kolarova zbog suspenzije, dok Dušan Basta nije bio ni na klupi u remiju Lečea i Atalante.

Rasing Santander se Valensiji suprostavio bez centarfora Srbije Nikole Žigića, koji zbog klauzule u ugovoru nije imao pravo igranja protiv kluba iz kog je došao na pozajmicu. Golman srpskog nacionalnog tima Vladimir Stojković meč Hetafea protiv Rekreativa proveo je na klupi za rezerve, dok Milan Smiljanić nije bio ni u protokolu u porazu Espanjola od Osasune, 0:1. Od svih reprezentativaca Srbije u Primeri jedino je Ivica Dragutinović istrčao na teren i odigrao svih 90. minuta u pobedi Sevilje nad Valjadolidom 4:1.

U timu Mančestera protiv Fulama očekivano nije bio Nemanja Vidić koji je suspendovan posle crvenog kartona dobijenog prethodnog vikenda na utakmici sa Liverpulom. Takođe, očekivano, Zoran Tošić nije bio ni na klupi za rezerve „crvenih đavola“. Treći srpski reprezentativac u Premijer ligi Bane Ivanović poraz svog Čelsija od Totenhema posmatrao je sa klupe.

Milan Biševac je jedini igrač Srbije koji je prethodnog vikenda izašao na teren u Francuskoj. Biševac ove sezone, ukoliko se izuzmu pauze zbog parnih žutih kartona, nije propustio nijednu utakmicu, niti je zamenjen, a tako je bilo i na gostovanju Valensijena u Renu, gde je tim bivšeg fudbalera Crvene zvezde izvukao bod.

Zbog suspenzije u timu Grenobla nije bilo Milivoja Vitakića, dok u porazu Nanta od Liona u timu nije bio Stefana Babovića koji je kažnjen, ali ni Filip Đorđević. Pari Sen Žermen je ubedljivo porežen od Tuluza, a Mateja Kežman nije ulazio u igru.

U Bundesligi Gojko Kačar i Marko Pantelić su u igru ušli u drugom poluvremenu, ali nisu uspeli da spreče poraz Herte od Štutgarta, 0:2. Kačar je ušao na početku drugog poluvremena, a Pantelić u 62. minutu. Napadač reprezentacije Srbije je imao nekoliko prilika, ali nijednog trenutka nije ozbiljnije pripretio da ugrozi gol Štutgarta.

Slovenac Milivoje Novaković najzaslužniji je bio za pobedu Kelna na gostovanju Kotbusu, sa dva postignuta gola, dok je Ivica Ilijev iz igre izašao u 61. minutu, Branko Jelić nije bio u timu, a Nemanja Vučićević je bio na klupi za rezervne igrače Kotbusa.

Neven Subotić, koji će za reprezentaciju Srbije najverovatije debitovati sledećeg vikenda protiv Rumunije odigrao je svih 90 minuta u pobedi Borusije iz Dortmunda nad Verderom 1:0. S druge strane Duško Tošić nije ulazio u igru. U porazu Šalkea od Hamburgera 1:2 Mladen Krstajić je odigrao od prvog do poslednjeg zvižduka sudije.

Miralem Sulejmani je dao svoj doprinos pobedi Ajaksa nad Bredom s dve asistencije u holandskom šampionatu. Posle dodavanja Vermalenu, a potom Suarezu, Sulejmani je iz igre izašao u 73. minutu. U porazu Groningena od Tventea Goran Lovre je odigrao svih 90 minuta na utakmici, dok je s druge strane Slobodan Rajković u igru ušao u nadoknadi vremena. PSV je pobedio Vitese 2:0, a u poslednjih pola sata meča na terenu se našao i Danko Lazović, koji je imao priliku za gol koju nije iskoristio.

Fudbaleri Olimpijakosa su proteklog vikenda obezbedili 11. titulu u poslednjih 12 godina, a Predrag Đorđević je ceo meč proveo na terenu, zaradio je žuti karton, a čak je bio i glavni „krivac“ za izjednačenje svog tima 2:2 kada se posle njegovog udarca lopta odbila od Latke i završila u mreži. Vladimir Ivić je bio u igri je svih 90 minuta na terenu za PAOK u pobedi nad Trasivulosom 2:1, dok je Saša Ilić na teren istrčao u 86. minutu za Larisu protiv Iraklisa.

Milan Jovanović imao jednu od lošijih partija ove sezone i na terenu je proveo 87 minuta pre nego što je zamenjen u porazu Standarda od Šarloa u šampionatu Belgije. Nemanja Rnić se zbog crvenog kartona nije našao u timu Anderlehta protiv Žerminala, dok je Bojan Jorgačević uspeo da sačuva mrežu Genta svih 90 minuta protiv Vergema, dok je Miloš Marić takođe celu utakmicu proveo na terenu.

U Švajcarskoj Ivan Ergić je na terenu proveo svih 90 minuta u ubedljivom trijumfu Bazela protiv Vaduza, uz nekoliko prilika, dok je Marko Perović u igru ušao u 63. minutu. Zvonimir Vukić nije ulazio u igru u remiju Moskve i Tereka u okviru drugog kola prvenstva Rusije, dok je Marko Baša na terenu proveo svih 90 minuta na utakmici Lokomotive i Rostova. Miloš Krasić bi trebalo da se nađe u timu CSKA koji u ponedeljak uveče dočekuje Tom Tomsk..

U ponedeljak uveče na teren bi trebalo da izađe i Miloš Ninković čiji Dinamo iz Kijeva igra gradski derbi sa Arsenalom u ukrajinskom šampionatu. Ninković je prošle nedelje doneo pobedu Dinamu protiv Metalista u Kupu UEFA i plasman u narednu fazu elitnog takmičenja. Šahtjor Igora Duljaja takođe je obezbedio plasman dalje u Kupu UEFA, a Duljaj tokom vikenda nije ulazio u igru na utakmici protiv Vorskle. Vladimir Dišljenković je odigrao svih 90 minuta u dresu Metalurga protiv Tavrije, ali je primio i četiri gola, dok Đorđe Lazić nije ulazio u igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve