Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.03.2009.

10:33

Filipović pozvao Bašu i Bećiraja

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda Marko Baša mogao bi da debituje u dresu reprezentacije Crne Gore 28. marta na utakmici sa Italijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crna Gora u kvalifikacijama mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo igra sa selekcijom Italije 28. marta u Podgorici i sa reprezentacijom Gruzije u Tbilisiju prvog aprila. Na Filipovićevom spisku našla su se dva nova imena, igrač moskovske Lokomotive Marko Baša i napadač Budućnosti Fatos Bećiraj.

Filipović je za podgoričke 'Vijesti' rekao da je razgovarao sa Bašom i da očekuje da se ovaj pojavi na prozivci u ponedeljak ili, ako ne bude mogao da stigne, da se priključi ekipi u utorak.

Na spisku su golmani Vukašin Poleksić (Debrecin, Mađarska) i Mladen Božović (Partizan, Srbija), igrači odbrane Savo Pavićević (Kotbus, Nemačka), Miodrag Džudović (Spartak Naljčik, Rusija), Jovan Tanasijević (Dinamo Moskva, Rusija), Radoslav Batak (Ankaraspor, Turska), Dejan Ognjanović (LKS Lođ Poljska), Marko Baša (Lokomotiva Moskva, Rusija), Luka Pejović (Mogren) i Elsad Zverotić (Lucern, Švajcarska), igrači sredine terena Vladimir Božović (Rapid, Rumunija), Mitar Novaković (Amkar, Rusija), Milorad Peković (Majnc, Nemačka), Nikola Drinčić (Amkar, Rusija), Branko Bošković (Rapid, Austrija), Ivan Delić (Budućnost) i Simon Vukčević (Sporting, Portugalija) i napadači Stevan Jovetić (Fiorentina, Italija), Mirko Vučinić (Roma, Italija), Nikola Vujović (Partizan, Srbija), Radomir Đalović (Rapid, Rumunija) i Fatos Bećiraj (Budućnost).

Zbog žutog kartona dobijenog na meču u Lećeu kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić neće igrati u duelu sa Italijom. Selektor Crne Gore ne može da računa ni na Dejana Damjanovića.

"Velika šteta za našu selekciju. Važno je da bude spreman za Gruziju jer i dalje ima problema sa povredom. Njegovo odsustvo dosta će poremetiti koncepciju naše igre, ali u glavi već imam kako bi to na terenu trebalo da izgleda bez Vučinića," rekao je Filipović.

Selektor Italije Marćelo Lipi saopštio je spisak igrača za kvalifikacione utakmice sa Crnom Gorom i Republikom Irskom. Odlučio je da dresove aktuelnog prvaka sveta obuku petorica debitanata, Fođa, Boketi, Mota, Pacini i Brigi.

Na spisku se nalaze golmani Marko Amelija (Palermo), Đanluiđi Bufon (Juventus) i Morgan De Sanktis (Galatasaraj, Turska), igrači odbrane Salvatore Boketi (Đenova), Fabio Kanavaro (Real Madrid, Španija), Đorđo Kjelini (Juventus), Andrea Dosena (Liverpul, Engleska), Alesandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Groso (Lion, Francuska), Marko Mota (Roma) i Đanluka Zambrota (Milan), igrači sredine terena Mateo Brigi (Roma), Danijele De Rosi (Roma), Paskvale Fođa (Lacio), Rikardo Montolivo (Fiorentina), Anđelo Palombo (Sampdorija) i Andrea Pirlo (Milan) i napadači Antonio Di Natale (Udineze), Vinćenco Jakvinta (Juventus), Đampaolo Pacini (Sampdorija), Simone Pepe (Udineze), Fabio Kvaljarela (Udineze) i Đuzepe Rosi (Viljareal, Španija).

U grupi 8 vode selekcije Italije i republike Irske sa po 10 bodova iz četiri odigrana meča. Bugari imaju tri remija iz tri nastupa, Crna Gora dva boda iz tri utakmice, Gruzija dva boda iz pet nastupa, a Kipar je na tri meča osvojio jedan bod.

U subotu, 28. marta, igraju Republika Irska - Bugarska, Kipar - Gruzija i Crna Gora - Italija, a u sredu, 1. aprila, Bugarska - Kipar, Italija - Republika Irska i Gruzija - Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve