Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2009.

20:57

Kup UEFA: Ispali Zenit i CSKA

Fudbaleri ruskog Zenita eliminisani su iz Kupa UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Branilac titule u revanšu osmine finala protiv italijanskog Udinezea nije uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog meča. Pobeda od 1:0 u Sankt Peterburgu nije bila dovoljna za prolaz dalje, a takmičenje je završio i moskovski CSKA, posle poraza od Šahtjora u Donjecku, sa 2:0 (prvi meč 1:0 za CSKA). Dalje idu i Dinamo iz Kijeva, Hamburg, Mančester siti i PSŽ.

Zenit je kod kuće pobedio Udineze sa 1:0 golom Timošćuka u 34. minutu, ali je ruski predstavnik skupo platio lošu završnicu meča u Italiji, kada je Udineze došao do pobede od 2:0, golovima Kvaljarele i Di Natalea, u 85. i 88. minutu.

Šahjtor je u Donjecku uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča sa CSKA i obezbedi plasman u četvrtfinale, pobedom od 2:0. Ukrajinski tim je poveo golom Fernandinja iz penala u 54. minutu, a gol odluke postigao je Adriano, 16 minuta kasnije.

Sa druge strane, ukrajinski derbi između Metalista iz Harkova i Dinama iz Kijeva pripao je ukrajinskom vicešampionu, a gol odluke postigao je reprezentativac Srbije Miloš Ninković.

Fudbaleri Dinama poraženi su u revanšu u gostima sa 3:2, ali su dva gola u gostima bila dovoljna za prolaz dalje, pošto su u Harkov došli sa golom prednosti iz prvog meča u Kijevu. Fudbaleri Metalista su u dva navrata imali rezultat koji ih vodi dalje, 2:0 i 3:1, ali su gosti preko Ninkovića u 79. minutu uspeli da smanje na 2:3 i obezbede plasman u četvrtfinale.

U Alborgu, šampion Danske je spektakularnom završnicom uspeo da nadoknadi dva gola minusa iz prvog meča sa Mančester sitijem, 2:0, ali je dalje prošao Siti na penale. Domaći tim ušao je u finiš očajnički pokušavajući dugim loptama da dođe do gola. Jednu od ubačenih lopti iskoristio je Šelton u 85. minutu i doneo nadu Alborgu. U prvom minutu nadoknade vremena, Jakobsen je glavom poslao loptu ka mreži, Evans je intervenisao rukom, a Jakobsen iz penala postigao gol za 2:0 i produžetke.

Tokom dodatnih 30 minuta nije bio golova. Uspešniji u izvođenju jedanaesteraca bili su gosti. Given je odbranio pokušaje domaćih fudbalera u trećem i petom krugu penal serije, dok su svi izvođači Sitija bili uspešni.

Bez drame nije prošao ni revanš meč između Galatasaraja i Hamburga. U prvom meču bilo je 1:1, a dalje ide Hamburg posle pobede u revanšu sa 3:2. Šampion iz 2000. godine imao je dva gola prednosti pogocima u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, preko Kjuela iz penala u 42. minutu i Baroša u 48.

Ipak, gosti su za samo tri minuta uspeli da izjednače, golovima Guerera, u 57. i 60 minutu. Taj rezultat bio je dovoljan za prolazak nemačkog tima, da bi Olić u 90. minutu potvrdio plasman Hamburga u četvrtfinale, pogotkom u 90. minutu iz kontranapada za konačnih 3:2.

Dalje ide i Pari Sen Žermen posle pobede u Bragi, sa 1:0. Jedini gol tog dvomeča postigao je Oaru u 81. minutu. Francuski centarfor ušao je u igru samo nekoliko minuta ranije kada je zamenio Mateju Kežmana.

Plasman u četvrtfinale u sredu su obezbedili Verder i Olimpik iz Marseja.

Rezultati i parovi revanš utakmica osmine finala Kupa UEFA:

Metalist – Dinamo Kijev 3:2 (prvi meč 1:0 za Dinamo)
Šahtjor – CSKA Moskva 2:0 (prvi meč 1:0 za CSKA)
Zenit – Udineze 1:0 (prvi meč 2:0 za Udineze)
Galatasaraj – Hamburg 2:3 (prvi meč 1:1)
Alborg – Mančester siti 2:0 (prvi meč 2:0 za Siti) - dalje ide Mančester siti na penale
Braga – PSŽ 0:1 (prvi meč 0:0)

Sreda:
Sent Etjen – Verder 2:2 (prvi meč 1:0 za Verder)
Ajaks – Olimpik 2:2 (prvi meč 2:1 za Olimpik)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve