Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2009.

17:26

Domaćinstvo Ukrajine nije ugroženo

Ukrajina će zajedno sa Poljskom uspešno organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine, smatra predsednik Fudbalskog saveza Poljske Gžegorž Lato.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

„Sto posto sam siguran da će se Euro 2012. održati u Poljskoj i Ukrajini“, rekao je Lato. Evropska fudbalska unija (UEFA) je u aprilu 2007. godine dodelila organizacuju tog turnira Poljskoj i Ukrajini, uprkos sumnjama da te zemlje neće uspeti da ispune sve obaveze, uključujući izgradnju aerodoroma, stadiona, hotela i autoputeva.

Posle početnih poteškoća, obe zemlje su prošle godine nastavile sa pripremama po planu, ali je svetska ekonomska kriza ozbiljno pogodila Ukrajinu, pa su ponovo prisutne sumnje da li će Ukrajinici dalje moći da ulaže u infrastrukturu.

Takva situacija pojačala je glasine po kojima bi neke druge države, npr. Nemačka, mogle da zamene Ukrajinu i zajedno sa Poljskom organizuju EP.

Ipak, Lato je decidno odbacio tu mogućnost. „To nije opcija“.

Evropsko prvenstvo 2012. godine biće 14. pod patronatom UEFA. Finale bi trebalo da se igra na Olimpijskom sradionu u Kijevu, a otvaranje će biti u Varšavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve