Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2009.

16:34

Podolski predvodi 'pancere'

Fudbaleri Lukas Podolski, Arne Fridrih, Marcel Jensen i golman Robert Enke biće u sastavu reprezentacije Nemačke saopštio je selektor Joakim Lev.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Oni su bili povređeni i nisu igrali u prijateljskom meču sa Norveškom koji je Nemačka izgubila sa 0:1, ali će sigurno biti u sastavu za mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine u kome se ’panceri’ sastaju sa reprezentacijama Lihtenštajna i Velsa. Prvu u takmicu proiv Lihtenštsjna Nemačka igra 28. marta u Lajpcigu, a 1. aprila gostuje Velsu u Kardifu.

Selektor Joakim Lev nije krio zadovoljstvo zbog povratka Podolskog u redove nacionalnog tima.

"Mi smo zadovoljni što Lukas ponovo dobro igra u dresu Bajerna", rekao je selektor Lev.

Podolski je imao poverenje trenera čak i kada je u Bajernu sedeo na klupi, ali u situaciji kada je Luka Toni povređen, Podolski je dobio šansu i postigao tri gola na tri utakmice.

Očekuje se da će fudbaler predvoditi napad Nemačke u oba predstojeća meča, jer u timu neće biti njegovog klubskog kolege, povređenog Miroslava Klosea.

Klose je povredio članak na prvenstvenoj utakmici između Bajrena i Bohuma (3:0), i očekuje se da će biti van terena 6 nedelja.

Sastav Nemačke:

Golmani: Rene Adler Adler, Robert Enke, Tim Vise

Odbrana: Arne Fridrih, Per Mertzaker, Serdar Tasci, Hajko Vesterman, Marsel Šafer, Andreas Hinkel, Filip Lam, Andreas Bek

Sredina terena: Michael Balak, Torsten Frings, Marsel Jansen, Bastian Švajnštajger, Pjotr Trošovski, Simon Rolfs, Thomas Hiclsperger, Marko Marin

Napad: Lukas Podolski, Mario Gomez, Patrik Helms, Štefan Kisling

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve