Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.03.2009.

19:56

Pobeda Zvezde za drugo mesto

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Borac iz Čačka 2:0, u poslednjoj utakmici 21. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je ovom pobedom izbila na drugo mesto na tabeli sa 38 bodova pošto je Vojvodina izgubila na svom terenu od Rada sa 1:0. Zvezda je otpor Čačana na Marakani slomila u drugom poluvremenu. Vodeći gol postigao je Abubakar Oumaru u 57. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Bernard Parker u 76. minutu.

Na tabeli vodi Partizan sa devet bodova više od Crvene zvezde. "Crno-beli" su pobedili Jagodinu u gostima 1:0 u 21. kolu.

Zvezda je tokom celog susreta igrala ofanzivno protiv Čačana, ali u prvom delu osim prečke Abubakara u 39. minutu nije bilo velikih prilika.

Tim Čedomira Janevskog nastavio je u istom ritmu i u drugih 45 minuta, i posle nekoliko poluprilika u 57. minutu golman gostiju Grahovac je kapitulirao.

Najveći deo posla kod gola obavio je Koroman koji je predriblao nekoliko čuvara pre nego što je izašao ispred golmana Borca koga je takođe 'zalomio' a onda je proigrao Oumarua kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Gosti iz Čačka su i nakon primljenog gola igrali zatvoreno, i u 76. minutu su kažnjeni još jednim pogotkom. Gol za konačnih 2:0 postigao je Južnoafrikanac Bernard Parker koji je bio najviši u skoku posle centaršuta Lazetića sa desne strane, i glavom savladao Grahovca.

Bio je to drugi gol Parkera u 'crveno-belom' dresu, a prvi je takođe postigao glavom, protiv Napretka.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović, Tutorić, Pejčinović, Isah, Milijaš, Koroman, Parker, Abubakar i Kleo.
Borac: Grahovac, Antić, Alves, Dmitrović, Pejović, Đoković, Mugoša, Lazović, Stojčev, Prtenjak, Grkajac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve