Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

23:35

Barselona - Lion (TVB92, 01.00)

Fudbaleri Barselone dočekuju u sredu na Kamp Nou francuski Lion (TVB92, 00.50), u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi duel oddigran pre dve nedelje na Žerlanu završen je bez pobednika (1:1), iako je domaći tim na tom meču zaslužio pobedu. Lion je poveo golom Brazilca Žuninja, a važan gol u gostima za Barsu dao je Franzuc Tijeri Anri.

Trener Katalonaca Žozep Gvardiola rekao je pred ovaj meč da želi da izbegne prekide na svojoj polovini terena iz poznatih razloga, i da želi da njegov tim napadne od prvog sudijskog zvižduka. Gvardiola je dodao da ima veliko poštovanje prema Lionu.

"To je klub prema kojem imam potpuno divljenje. Osvojili su sedam uzstopnih titula u domaćem šampionatu iako su menjali trenere i iako su prodavali igrače. To mi govori da je Lion sjajna organizacija. Želim da se moji igrači prema njima odnose sa velikim poštovanjem", rekao je 38-godišnji Gvardiola.

U sastavu Barse verovatno neće biti Andresa Inijeste koji se na duelu protiv Bilbaa vratio posle povrede koja ga je od terena odvojila mesec dana. Barsa je taj meč dobila sa 2:0.

"Dobro smo igrali. Sada očekujem od moje ekipe da pritisne Lion, da stvori više prilika i da postigne golove. Najbolji način da se branite je da napadate", rekao je Gvardiola.

Barsa će morati da ima na umu još jednu stvar.

"Žuninjo je ogromna pretnja iz prekida jer je njegove udarce ponekad nemoguće braniti. On ima sve vreme ovoga sveta da odluči gde će šutirati, i ima dovoljno talenta da to izvede. Moramo da budemo pametni i da ne dozvolimo faulove na poslednjoj trećini terena", smarta trener Katalonaca.

Od duela u Lionu Barsa je stigla do 34. finala kupa Kralja, ali je izgubila kapitena Karlesa Pujola koji je povredio članak. Takođe, ni Gabrijel Milito i Erik Abidal sigurno neće biti u kombinaciji za meč sa Francuzima.

Sa druge strane pod znakom pitanja su Žan Bumsong i Karim Benzema, ali će obojica verovatno biti u timu. Lion se ne nalazi u najboljoj formi. Ispao je iz kupa od Lila, a sa Renom je igrao samo 1:1. Klod Puel sigurno neće moći da računa na Reveljea, Forea, Govua i Santoša.

"Optimisti smo jer Karim može da igra, a to je veoma važno jer ćemo mi sigurno imati prilike za gol, a biće veoma važno iskoristiti ih. Kvalitet naše igre u prvoj utakmici daje nam samopouzdanje da možemo da izbacimo Barsu. Moraćemo da budemo konstantniji fižički i taktički svih 90 minuta.

Protiv njih je teško dominirati, tehnički i taktički. Ali, to je naš zadatak. Većina mojih igrača je već igrala na ovom stadionu tako da ne očekujem da atmosfera utiče na njih. Ovo je velika utakmica za nas ali nadam se da će još veće tek doći ove sezone", rekao je Puel pred duel sa Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve