Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

23:25

Viljareal trijumfovao u Atini

U revanš utakmici osmine finala Lige šampiona španski Viljareal je u Atini slavio protiv Panatinaikosa 2:1, i prošao dalje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom susretu u Španiji bilo je 1:1 i oba tima su oprezno ušla u ovaj meč. Prvo poluvreme nije obilovalo prilikama i završeno je bez golova. U 50. minutu golom Ibagaze gosti dolaze u vođstvo, ipak samo pet minuta kasnije gol za domaći tim postiže Mancios. Ipak Hosiba Ljorente, koji je na teren ušao sa klupe, golom u 71. minutu odvodi svoj tim u četvrtfinale.

Prvo poluvreme proteklo je u blagom posedu lopte na strani Panatinaikosa, ali bez izglednijih šansi pred golom Lopeza. Prvu pravu priliku na meču imali su gosti ali je gol Ibagaze u 36. minutu poništen jer se napadač gostiju nalazio u ofsajd poziciji. Već u sledećem minutu na drugoj strani terena u gol-šansi našao se Mancios, ali je golman gostiju na vreme istrčao i uspešno intervenisao.

Odmah na početku drugog poluvremena umesto Nihata na teren je istrčao Ljorente. Već u petom minutu nastavka Ibagaza odličnim udarcem postiže prvi pogodak na meču. Domaći tim je posle primljenog gola krenuo napred i vezao dva kornera. Posle drugog kornera Mancios je nadskočio svog čuvara Godina i savladao Lopeza za 1:1.

Posle tog gola oba tima nastavila su sa otvorenom igrom očigledno neželeći da meč ode u produžetke. I atmosfera na tribinama bila je uzavrela. Kazorla je u 59. minutu pokušao da šutem sa distance savlada Galinovića, ali bio je neprecizan. Viljareal je držao više loptu u svom posedu i lakše dolazio do protivničkog gola. Posle dobre akcije domaćeg tima Salpigidis se našao u šesnestercu gostiju, ali je teatralno pao i sudija nije dosudio penal.

U 70. minutu Ibagaza je povukao polukontru, pronašao rezervistu Ljorentea koji postiže pobedonosni gol. Gol gostiju utišao je domaće navijače jer su Panatinaikosu sada bila potrebna dva gola za prolaz u četvrtfinale. Gosti su se povukli na svoju polovinu, oba trenera su izvršila po dve izmene, ali rezultat na semaforu se nije menjao. U 92. minutu Đuzepe Rosi se našao u prilici da postigne treći gol za svoj tim, ali je bio neprecizan. Ubrzo posle te šanse sudija je odsvirao kraj susreta i Viljarel se zasluženo našao u četvrtfinalu Lige šampiona posle tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve