Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

19:49

Dunga računa na Ronalda?

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga najavio je da bi legendarni napadač Ronaldo mogao da se vrati u nacionalni tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle dugotrajnog odsustva sa terena zbog teške povrede kolena, Ronaldo je posle 13 meseci pauze prošle nedelje postigao pogodak za svoj novi klub Korintijans u susretu sa Palmeirasom (1:1), u meču brazilskog šampiona Paulista. 32-godišnji fudbaler proglašen je za najboljeg igrača na svetu 1996, 1997. i 2002. u izboru FIFA.

Dunga je ocenio da bi Ronaldo mogao da konkuriše za sastav nacionalnog tima "ukoliko se vrati u nekadašnju formu".

"Prepoznao sam u njemu odlučnost da se vrati fudbalu i da opet postane sjajan igrač kao što je bio oduvek. Može se videti zadovoljstvo u njegovoj igri, što je dobitak za brazilski fudbal", rekao je Dunga.

Brazilski selektor je, međutim, upozorio Ronalda da mu predstoji naporan rad ukoliko računa da se priključi državnom timu.

"Dugo je bio odsutan i čeka ga puno posla. Trenutno je spreman za 25 minuta igre, ali je takav život idola, dosta težak", rekao je Dunga.

Ronaldo je do sada odigrao 97 utakmica u nacionalnom dresu Brazila, postigavši 62 gola. Sa ukupno 15 pogodaka najbolji je strelac u istoriji svetskih prvenstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve