Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.03.2009.

19:55

Donacija FSS fondu „Rebrača“

Fudbalski savez Srbije donirao je povodom 8. marta 100.000 dinara fondu Katarina Rebrača, u cilju jačanja značaja preventive i pregleda.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U okviru Trećeg ženskog bazara zdravlja, organizovanog na Trgu Republike u Beogradu pod pokroviteljstvom Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača" i povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, član Izvršnog odbora naše organizacije i direktor Trenerske škole Dušan Savić uručio je ček u vrednosti od 100.000 dinara osnivaču Fonda Katarini Rebrači.

Reč je o donaciji Fudbalskog saveza Srbije svim ženama Srbije, a preko Fonda koji se bavi humanitarnim radom i novac prosleđuje za najvažnije akcije.

Katarina Rebrača je učestvovala u žrebu parova četvrtfinala Lav kupa Srbije i tom prilikom je započeta humana akcija saradnje između naših organizacija.

"Naša primarna obaveza je proširenje preventivne baze i edukacija pripadnica lepšeg pola da konstantno moraju da vode računa o svom zdravlju. Na tom putu, trenutno smo koncentrisani na prikupljanje novca za kupovinu digitalnog mamografa, najsavremenijeg instrumenta za pregled dojke i eventualno ukazivanje na postojanje opasnosti od dobijanja raka dojke. Ipak, to je samo trenutno naš imperativ, ali je misija Fonda da brinemo o ženama i njihovom kompeltnom zdravlju, u čemu preventiva zauzima posebno mesto. Izuzetno sam srećna zbog saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije i sa zadovoljstvom ćemo nastaviti naše akcije. Posebnu svečanost pripremamo za utakmicu finala Lav kupa Srbije, o čemu će biti više reči u budućnosti", izjavila je Katarina Rebrača.

"Koristim priliku da svim ženama čestitam Osmi mart, Međunarodni dan žena. Mi brinemo o vama svaki dan, ali je ovaj ipak nešto posebno. Fudbalski savez Srbije je počastvovan učešćem u akciji i saradnjom sa Dobrotvornim fondom „Katarina Rebrača", a ponosni smo zbog saznanja da direktnu korist od toga imaju milioni žena naše zemlje.

Fudbalski savez Srbije se pridružuje čestitkama na današnji praznik - Međunarodni dan žena, uz najlepše želje u budućnosti", rekao je Dušan Savić predajući ček.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve