Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.02.2009.

23:13

Atletiko Madrid - Porto (20.45h)

Madridski Atletiko dočekuje u sredu Porto u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a kapiten Antonio Lopes apeluje na saigrače da zaborave lošu formu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Atletiko je izgubio šest od poslednjih 11 mečeva, „Put na kojem smo je pravi i naš pristup utakmici bio je dobar“, rekao je Lopes posle poraza od Sevilje 1:0 i dodao: „Frustracija je normalna kada primimo gol u poslednjem minutu, ali ne smemo da klonemo, pošto nas u utorak očekuje ’finale’ sa Portom“.

Uprava ’jorgandžija’ smenila je Havijera Agirea, a na mesto trenera postavljen je Abel Resino. Njegov dosadašnji skor je 1-1-1.

’Jorgandžije’ nikada nisu izgubile od portuglaskog tima na svom terenu, a u grupnoj fazi takmičenja na Visente Kalderonu imali su dve pobede i remi.

Štoper Pablo Ibanjes smatra da je predstoji neizvestan dvomeč.

„Šanse za prolaz su jednake. Oni (Porto) imaju mnogo iskustva u Ligi šampiona, ali i mi smo veoma dobra ekipa. Mislim da ništa neće biti odlučeno u prvoj utakmici, već da nas čeka uzbudljivih 180. Istina je da smo bili dobri u grupama, ali to neće ništa značiti ako se ne plasiramo u četvrtfinale“, kaže Ibanjes i navodi faktore koji su presudni za prolaz dalje:

„Potrebno je da pokažemo pobednički menatalitet, da igramo u visokom intenzitetu ceo meč i da uvek imamo misao da možemo da budemo u osam najboljih timova Evrope. Biće to poseban dan za sve navijače Atletika“.

Serhio Kun Aguero, napadač Madriđama, nedavno je postao otac i protiv Sevilje je ušao kao zamena, ali očekuje se da u sredu bude u startnoj postavi. Trener Resino zbog povreda ne može da računa na Luisa Garsiju i Evera Banegu, kao i na odbrambenog fudbalera Luisa Pereru, koji se povredio u duelu sa Seviljom.

Trojica fudbalera Atletika nastupali su u prošlosti za Porto, a to su Paulo Asunsao, Maniš i Jurkas Seitaridis.

Za razliku od rivala, fudbaleri Porta nalaze se u odličnoj formi i od početka godine zabeležili su pet pobeda i dva nerešena rezultata. ’Zmajevi’ su prvi na tabeli Lige Portugala sa 41 bodom, četiri više od Sportinga i Benfike.

Trener Porta Žesualdo Fereira odmarao je za vikend protiv Pakoš Fereire (pobeda 2:0) Luča Gonsalesa i Kristijana Rodrigesa, dvojicu vrlo bitnih fudbalera.

Levi bek Nelson Benites je povređen, ali se Urugvajac Horhe Fusile oporavio od povrede skočnog zgloba.

Atletiko i Porto do sada su jednom u istoriji igrali međusobno u evropskim takmičenjima. Bilo je to u Kupu sajamskih gradova u sezoni 1963/1964, a dalje su prošli Madriđani (2:1, 0:0).

Meč Atletiko Madrid - Porto počinje u 20.45h. Studio Lige šampione počinje u 19.30h, a od 20h kreće serijal „Podeljeni gradovi“, u kojem se obrađuju najveća gradska rivalstva. U utorak je na programu rivalitet između Milana i Intera.

Pročitajte najavu za meč Inter - Mančester Junajted, koji ćete gledati u direktnom prenosu na TVB92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve