Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.02.2009.

22:25

Olimpik Lion - Barselona (20.45)

Trener Olimpika iz Liona Klod Puel rekao je, pred prvi meč osmine finala Lige šampiona, da je Barselona najbolji tim na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuska ekipa dočekuje Katalonce u utorak uveče na startu nokaut faze Lige šampiona. Puel veruje da njegov tim može da može da pomrsi račune Barseloni, ali ulogu favorita dodeljuje Gvardiolinoj ekipi.

''Ovo je najteži mogući protivnik koga smo mogli da dobijemo jer je Barselona najbolji tim na svetu u ovom trenutku. Barsa je jača od nas. Zadovoljstvo je gledati ih kako igraju – imaju sve u timu da bi igrali odličan fudbal. Imaju odlične individualce, ali igraju sa timskim duhom. Biće teško ali mislim da imamo šanse ako budemo igrali kao tim'', rekao je Puel.

U španskoj Primeri, Barselona je proteklog vikenda poražena u gradskom derbiju od Espanjola (2:1) i sada ima sedam bodova više od drugoplasiranog Real Madrida. Olimpik Lion je u francuskom šampionatu slavio protiv Nansija rezultatom 2:0.

Kapiten Barselone Karlos Pujol veruje da će njegovi saigrači zaboraviti subotnji poraz od Espanjola i remi sa Betisom nedelju dana ranije.

''Porazi uvek bole, osećate to u svlačionici, ali usmereni smo na sledeći meč sa Lionom. Nismo imali dobre rezultate u poslednje dve utakmice, ali nismo izgubili samopouzdanje. Znamo gde idemo i moramo da igramo u istom stilu. Šanse su 50-50. Oni su solidan tim sa nekolicinom odličnih igrača'', rekao je Pujol.

Barselona će igrati bez Erika Abidala, koji će biti van terena najmanje dva meseca zbog povrede na meču protiv Espanjola u prošlom kolu Primere.

Prošle sezone, dve ekipe sastale su se u grupnoj fazi Lige šampiona. Barselona je na Kamp Nou bila ubedljiva sa 3:0, a u Francuskoj nije bilo pobednika (2:2).

Utakmica Olimpik Lion – Barselona igra se u utorak od 20.45 na Žerlanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve