Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.02.2009.

22:18

Inter - Mančester J. (TVB92, 20.45)

Fudbaleri Intera dočekuju u utorak uveče Mančester Junajted u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za atmosferu uoči meča pobrinuo se trener italijanske ekipe Žoze Murinjo, koji je na konferenciji za novinare izjavio da su uspesi Junajteda njegova zasluga. Portugalac je rekao da je svojim postignućem u Čelsiju naterao ‘’crvene đavole’’ da napreduju u igri.

Mančester Junajted će u Milanu biti značajno oslabljen jer je nekolicina igrača povređena, a Nemanja Vidić je suspendovan zbog crvenog kartona u finalu klupskog šampionata sveta. Brazilac Rafael Da Silva nije otputovao sa ekipom u Italiju, Gari Nevil i Ves Braun su takođe povređeni. Ferguson se nada da će se Džon O'Šea oporaviti od povrede stopala, a Evans nije trenirao na San Siru u ponedeljak uveče zbog povrede članka.

‘’Inter je najteži protivnik kojeg smo mogli da dobijemo u ovom trenutku. U dobroj su formi i na vrhu italijanskog šampionata. Oba tima su među četiri ili pet najboljih u Evropi ali u tome je suština Lige šampiona. Morate da pobedite najbolje ako želite da je osvojite’’, rekao je fudbaler Mančester Junajteda Majkl Kerik.

Žoze Murinjo je sa Čelsijem (2004-07) pretrpeo samo jedan poraz od Mančester Junajteda u deset mečeva. Trener Intera ismejao je izjavu trenera Arsenala Arsena Vengera da je ‘’ekipa sa Old Traforda nedodirljiva u ovom trenutku’’.

‘’Ništa neće biti odlučeno sutra. Posle utakmice, svi ćemo znati da nas očekuje još jedna velika utakmica na Old Trafordu. Verovatno do poslednjeg minuta na Old Trafordu nećemo znati ko će proći dalje’’, rekao je Murinjo.

U grupnoj fazi Lige šampiona, Inter nije blistao na domaćem terenu. Italijanska ekipa zauzela je drugo mesto u grupi B sa po dve pobede, poraza i remija. Murinjov tim je na San Siru samo jednom trijumfovao i postigao dva gola u tri utakmice.

U domaćim šampionatima oba tima pobedila su rezultatom 2:1. Mančester Junajted je na svom terenu savladao Blekburn, dok je Inter u gostima bio bolji od Bolonje.

Utakmica Inter – Mančester Junajted igra se od 20.45 uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve