Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

23:13

Janevski:"Derbi ne odlučuje prvaka"

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski kaže da predstojeći susret sa Partizanom neće biti presudan u borbi za titulu prvaka Srbije.

Izvor: S O

Autor:S O

Default images

"Ne verujem da će utakmica biti odlučujuća, bez obzira na ishod. Partizan ima sedam bodova više, ali ostalo je 16 kola. Svaki duel biće kao da se igra finale kupa. I taj prvi u Humskoj. 'Crno-beli' žele da nas 'otkače', a mi da trku od početka proleća učinimo još zanimljivijom. Nema sumnje da oba tima žele pobedu i zbog prestiža, vernih navijača..."

Makedonski stručnjak upoznat je sa vrlinama i manama narednog rivala.

"Pripreme 'crno-belih' pratio sam uglavnom preko izveštaja u medijima. Znamo kako će igrati Partizan, to je tim čiji su igrači već duže zajedno. Ove zime popunili su upražnjena mesta, pojačali konkurenciju u nekim linijama. Čeka nas, u svakom slučaju, neizvesna utakmica".

Janevski je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama, a lošiji rezultati na pripremama uopšte ga ne brinu.

"Igrači se maksimalno profesionalno ponašaju, iako su dugo odvojeni od porodice, prijatelja... Na Kipru je bilo 20 stepeni, pa u Beogradu minus, onda nešto bolje na Jadranu. Velike su to klimatske promene, ali kada sve saberem, moram da budem zadovoljan", rekao je Janevski, a potom je prokomentarisao pripremni period:

"Meni je važno da smo na većini od devet utakmica, računajući i onu prekinutu sa poljskim Gurnjikom, dominirali na terenu. Nisam bio zadovoljan samo posle duela sa Grbljem. Igrači su tu podlegli slavljeničkoj atmosferi zbog otvaranja novog terena, što je nedopustivo, jer smo mi Crvena zvezda, koja u svakom meču mora da ide na pobedu i vodi računa o ugledu kluba".

Trener Zvezde održao je sastanak sa igračima posle meča sa Grbljem i zadovoljan je efektima.

"U budućnosti takve stvari ne bi smele da se ponove. Na utakmici sa Rudarom sve je bilo neuporedivo bolje, već posle pola sata moglo je da bude 4:0. Pristup igri fudbalera Crvene zvezde uvek mora da bude takav".

Janevski smatra odličnom ideju o formiranju fudbalske regionalne lige.

"Dajem svoj glas 'za', iako znam da bi još mnogo toga moralo da se reši. Neki misle da ovo nije izvodljivo posle svega što se događalo, ali fudbal bi u svim državama dobio na kvalitetu. Utakmice bi bile bolje i interesantnije. Svi dobro znaju kakvo je interesovanje vladalo kada su Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk gostovali u Skoplju, Sarajevu, Zenici, Podgorici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve