Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

22:59

Jokanović: "Najbolji smo u ligi"

Trener Partizana Slaviša Jokanović optimista je pred duel sa Crvenom zvezdom naredne subote.

Izvor: S O

Autor:S O

Default images

On smatra da ima najbolji tim u ligi. "Moje mišljenje je da je Partizan najjača, najbolja ekipa u našoj ligi. Uzdam se u kvalitet svojih igrača, mislim da smo dobro radili i da uz pomoć navijača, koja nam nikad nije nedostajala, možemo da dođemo do pobede. Čak i kada bismo izgubili u subotu, imali bismo opet veću prednost u odnosu na Zvezdu nego prošle godine u isto vreme".

Jokanović 135. 'večiti derbi' vidi kao priliku za rušenje još jedne neugodne tradicije.

"Protekao je duži niz godina (od 2001. godine) tokom kojih nismo uspeli da dobijemo na našem stadionu, tako da nam je sada prilika. Tako se i ranije govorilo kako dugo nismo pobedili u Kupu, pa nismo na 'Marakani', a eto, uspeli smo".

Iako Crvenoj zvezdi, zbog zaostatka od sedam bodova, odgovara jedino pobeda, Jokanović misli da 'crveno-beli' neće igrati na sve ili ništa.

"Oni nas nisu napadali u Humskoj ni kada su imali ne znam koliko bodova prednosti, pa čisto sumnjam da će sad biti drugačije. Mislim da će nas 'čekati', kao što smo, na kraju krajeva, mi njih na nekim od poslednjih utakmica, i to nam je dosta dobro išlo".

Trener 'crno-belih' kaže da je dobro analizirao narednog rivala, pošto je Zvezda dovela mnogo novih fudbalera.

"Video sam Zvezdin meč protiv Lokomotive iz Sofije, imam informacije o susretu s Grbljem, imaću vrlo brzo i o duelu sa Rudarom. Tako i oni prate nas. Gledamo te nove igrače koji mogu da budu opasnost za nas, dok Koromana, Milijaša, Lazetića i Tutorića poznajemo. Do sada su komšije igrale sa dvojicom napadača na pripremama, videćemo da li će i na derbiju".

Jokanović smatra da nešto lošije igre oba tima na pripremama ne znače ništa pred subotnji meč.

"Znam u kojem sam klubu, da stalno ne ponavljam, Partizanu je svaki meč, bio on i na male golove ili u 'balonu', potrebno da pobeđuje. Međutim, pripremne i trening utakmice su baš i samo to što im naziv govori. Zato će vrlo brzo, već za koji dan, Salcburg, Budućnost, Kluž i Rad biti zaboravljeni. To je stara fudbalska priča".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve