Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

13:20

“Crveni đavoli“ desetkovani

Trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson priznao je da ima velikih problema sa povredama odbrambenih igrača pred prvi meč osmine finala LŠ sa Interom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelni šampion Evrope već ne može da računa na srpskog reprezentativca Nemanju Vidića koji je suspendovan. Njegova potencijalna zamena, Džoni Evans, povredio se u prvenstvenoj pobedi “crvenih đavola“ nad Blekburnom (2:1). Evans se tako pridružio Geriju Nevilu i Vesu Braunu na listi povređenih, a još uvek se čeka rasplet situacije sa povredom stopala Džona O’Šea.

Ferguson priznaje da se nalazi u teškoj situaciji, a glavna dilema je ko će praviti društvo Rio Ferdinandu u sredini odbrambene linije.

Situacija sa našom odbranom može se okarekterisati kao prava noćna mora“, rekao je Ferguson.

Trenutno se trudimo da nađemo igrače koji su makar sposobni da igraju. Ves Braun i Geri Nevil su povređeni, a kako sada stvari stoje ni Evans neće moći da igra“, dodao je Škot.

Povređenog fudbalera očekuje lekarski pregled koji bi trebalo da utvrdi težinu povrede, ipak, malo je verovatno da će on putovati sa ekipom u Milan.

Ukoliko Evans ne bude u mogućnosti da nastupi, očekuje se da ga zameni Džon O’Šea.

Međutim, odbrambeni fudbaler se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede stopala, i zato je propustio prvenstveni meč sa Blekburnom. Njegov nastup na predstojećem meču LŠ ostaje još uvek pod znakom pitanja.

Potecijalno rešenje Aleksa Fergusona je dvadesetogodišnji rezervista Džejms Čester, ali fudbaler rezervnog tima Junajteda još uvek nije debitovao ni u Premijer ligi.

Prvi meč vodećih ekipa engleskog i italijanskog šampionata u LŠ igra se u Milanu 24. februara, a revanš je na “Old trafordu“ 11. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve