Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

12:17

Hapšenje Terzića videli svedoci

Budvanska kriminalistička policija uhapsila je Zvezdana Terzića, za kojim je pre godinu u Srbiji raspisana međunarodna poternica.

Izvor: B92, Vijesti

Autor:B92, Vijesti

Default images

Uprava policije Crne Gore je potvrdila da je izvela akciju, ali je negirala da je uhapšen Terzić.

„Proverama je utvrđeno da se ne radi o Terziću, već o V.J. iz Nikšića, posle čega je ovo lice pušteno iz policijskih prostorija”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Međutim, informacija o hapšenju je potvrđena ranije “Vijestima” u budvanskoj policiji. Privođenje Terzića, kome su petorica policajaca u civilu stavila lisice na ruke, videlo je mnogo svedoka, među kojima i oni koji se dugo godina bave sportom i koji su prepoznali bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Hapšenje Terzića je potvrđeno i u upravi FK “Mogren”. Oni su potvrdili i da je Terzić brzo nakon privođenja pušten.

U Budvi se, posle vesti o hapšenju i puštanju, spekulisalo da je Terzić policijskim helikopterom prebačen u Beograd ili na neko sigurnije mesto.

Kriminalistički inspektori u civilu su Terzića uhapsili oko 15 časova dok je na Jazu gledao prijateljsku utakmicu između lokalnog fudbalskog kluba “Mogren” i “OFK Beograda”. Terzić je nosio kačket na glavi i pokušao da se prikrije umešavši se među publiku. Mirno je posmatrao fudbalere iz svog nekadašnjeg kluba, a onda ga je, naočigled više od stotinu navijača, policija zamolila da pođe sa njima.

Terzić, koji je već godinu dana u bjekstvu i za koga se sumnja da je u nekoliko navrata boravio u Crnoj Gori, treba da se 26. februara pojavi u beogradskom Okružnom sudu, gdje sa kolegama iz OFK Beograda, Vladimirom Bulatovićem i Draženom Podunavcem, treba da bude saslušen. Njih trojica se terete da su protivpravno prisvojili 2,1 milion eura prilikom transfera dvojice fudbalera.

Terzić je kao direktor OFK Beograd, kako stoji u optužnici beogradskog Okružnog suda, „protivpravno prisvojio novac od obeštećenja u jednom od transfera, u ukupnom iznosu od 1.100.000 nemačkih maraka, na štetu ovog fudbalskog kluba“. Sumnja se da je Terzić zloupotrebio položaj prilikom transfera Vanje Grubača, koji je 1998. godine iz “OFK Beograda” otišao u nemački Hamburg i to kao slobodan igrač, na štetu kluba.

„Romantičari s Karaburme“, na čijem je čelu tada bio Terzić, od Nemaca su, ipak, dobili milion maraka, ali taj novac nigde nije zvanično zaveden u dokumentima. Grubač se 2001. godine vratio u OFK Beograd, a „romantičari“ su za njega Nemcima platili obeštećenje od 100.000 maraka.

Prošle sezone Grubač je bio sportski direktor Etnikosa iz Ahne. Za transfer ovog fudbalera “OFK Beograda” su potpisana dva ugovora sa nemačkim Hamburgerom. Po prvom ugovoru, koji je te 1998. godine i objavljen javnosti, Grubač je u Nemačku otišao kao slobodan igrač. Drugi tajni ugovor predvidio je da Nemci uplate 1.100.000 maraka na ime obeštećenja “OFK Beogradu”. Nemci su taj novac i uplatili, ali se tim parama izgubio trag pošto ih je Terzić podigao.

Tadašnji predsednik “OFK Beograda” potvrdu o prijemu novca dostavio je i nemačkom klubu. Novcu se tu gubi trag, jer nije dostavljen na račun “OFK Beograda”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve