Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.02.2009.

11:07

Galaksi izgubio bez Bekama

Južnokorejski Suvon Bluvings pobednik je Pan-Pacifik turnira u američkom Karlsonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Suvon je u finalu pobedio Los Anđeles Galaksi, tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4:2. Rezultat u regularnom delu bio je 1:1.

Eduardo de Oliveira, Jang Sang-Min, Li Gil-Hun i Čoi Sung Hvan su bili precizni sa bele tačke za Korejce, dok su golove za Galaksi postigli Kris Klajn i Majk Megi. Edson Badl je šutirao preko prečke, dok je udarac Kajla Patersona odbranio golman Suvona Park Ho-Jin.

Japanski tim Oita Trinita je osvojio treće mesto posle pobede nad kineskom ekipom Šandong Luneng 2:1.

Suvon je u finalnoj utakmici poveo sa 1:0 u 39. minutu, pošto je igrač Galaksija Šon Frenklin glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu. Megi je izjednačio u 89. minutu iz jednaesterca.

Daiki Takamacu i Ueslei su bili strelci za Oitu u pobedi za treće mesto. Takamacu je doneo vođstvo u 27. minuta, samo dva minuta pošto je Aleksandar Živković dobio crveni karton zbog grubog starta na Šingu Suzuki. Ueslei je povećao na 2:0 u 42. minutu, pošto je glavom prosledio loptu u mrežu posle centaršuta Kanazakija.

Milijan Mrdaković je u 45. minutu dao jedini gol za Šandong iz jedanaesterca, a isti igrač je propustio idealnu priliku za izjednačenje u 68. minutu.

Los Anđeles Galaksi je tako bez pomoći prve zvezde Dejvida Bekama, koji je trenutno pozajmljen Milanu, ispustio priliku da osvoji trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve