Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.02.2009.

20:44

David Vilja: Najbolji smo na svetu

Fudbaler Valensije David Vilja izjavio je da je reprezentacija Španije najbolja na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je dodao i da igrači ne bi sada trebalo da se zanose uspehom već da nastave da pobeđuju. Aktuelni evropski prvak, Španija,savladala je u prijateljskoj utakmici Englesku sa 2:0, a Vilja je u 36. minutu postigao vodeći gol za "crvenu furiju". Konačan rezultat postavio je Fernando Ljorente u 83. minutu.

"Španija je najbolji tim na svetu, ali moramo sami da se borimo jer nam niko neće ništa pokloniti. Svi nas hvale i to je lepo, ali moramo da ostanemo na zemlji, iako nam sve dobro ide. Moramo da nastavimo da pobedjujemo", rekao je Vilja.

Vilja je rekao da je Španija i "na papiru" najbolja svetska ekipa.

"Rezultati sve govore, ali i igra, i statistika", ocenio je on.

Međutim, Vilja ne želi da se zanosi predviđanjima da će Španija osvojiti i Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"To je teško predvideti. Nećemo da se zanosimo, ostalo je još mnogo vremena do početka Mundijala, a još se nismo ni kvalifikovali za turnir", rekao je Vilja.

Fudbaler Valensije smatra da španska reprezentacija ima dobro selektiran tim.

"Imamo jaku odbranu, sa dva odlična golmana. Igrači sredine terena su jedni od najboljih na svetu. Imamo mnogo mogućnosti i dobro kombinujemo igrače sa klupe. Napad nam je dobar, postižemo mnogo golova i to nas čini kompletnom ekipom", istakao je napadač.

Vilja je igrao za Sporting iz Hihona i Saragosu, a u Valensiji je stigao 2005. godine. Za ekipu sa Mestalje do sada je odigrao 116 utakmica i postigao 76 golova.

Za reprezentaciju španije odigrao je 42 meča, a 25 puta je bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve