Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.02.2009.

23:47

Brazil dobio Italiju u Londonu

Fudbaleri Brazila pobedili su Italiju 2:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Arsenala u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za tim Karlosa Dunge postigli su fudbaleri Mančester Stija. Elano je pogodio u 13. a Robinjo u 27. minutu. U duelu petostrukog i četvorostrukog šampiona sveta, Brazilci su potpuno kontrolisali igru tokom celog meča i zasluženo su slavili.

Prvi gol pao je posle sjajnog niza dodavanja. Počeo ga je Ronaldinjo, a završio Elano nakon odličnog proigravanja Felipea Mela. Konačan rezultat postavljen je 14 minuta kasnije, posle minijature Robinja.

Bivši igrač reala fenomenalnim driblinzima izbacio je nekoliko defanzivaca Italije pre nego što je levom nogom pogodio 'malu mrežu' Bufonovog gola za konačnih 2:0.

U nastavku meča Brazilci su imali još nekoliko prilika, a Italija je pripretila u drugom delu drugog poluvremena kada je golman Intera Žulio Cezar u nekoliko navrata fenomenalnim intervencijama sprečio pogodak.

Brazil – Italija 2:0

Brazil: Žulio Cezar, Majkon, Lusio, Žuan, Marselo, Žilberto Silva, Melo, Elano, Ronaldinjo, Robinjo, Adrijano. Igrali su još Tijago Silva, Alveš, Pato i Baptista.
Italija: Bufon, Zambrota, Legrotalje, Kanavaro, Groso, Pirlo, De Rosi, Montolivo, Pepe, Di Natale, Dilardino. Igrali su još Dosena, Akvilani, Kamoranezi, Perota, Rosi i Toni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve