Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.02.2009.

18:55

Remi Zvezde i Slaska na Kipru

Fudbaleri Crvene zvezde i poljskog Slaska igrali su nerešeno 2:2, u kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poljski prvoligaš vodio je na poluvremenu 2:0 golovima Gonkarlika i Celebana, a Zvezda je do nerešenog ishoda došla pogocima Ibrahima Somea u 55. i Brazilca Klea u 80. minutu meča. Čedomir Janevski je protiv 11. ekipe poljskog šampionata izveo na teren kombinovanu ekipu, a u sastavu nije bilo reprezentativaca Milijaša, Tomovića, Pejčinovića, Parkera i Šišića.

„Crveno-beli“ su tokom prvog dela imali konstantnu inicijativu, ali nisu uspeli da stvore ozbiljne prilike. Ekipa Slaska je sa druge strane iz jedina dva udarca postigla golove, i imala ubedljivu prednost nakon 45 minuta.

Na startu drugog dela Janevski je umesto Tričkovskog ubacio Oumarua, a Zvezda je smanjila na 2:1 u 55. minutu. Upravo je Oumaru izborio slobodan udarac iskosa sa leve strane, Blažić je dobro izveo prekid, a najsnalažljiviji u šesnnaestercu bio je Some koji je glavom sa pet metara postigao gol.

Do kraja meča trener Zvezde napravio je još tri promene. Na teren su umesto Gvozdenovića, Lazetića i Blažića ušli Džef Silva, Koroman i Kleo, i upravo je Brazilac Kleo 10 minua pre kraja postavio konačan rezultat sa penala koji je iznudio Oumaru.

Poljska ekipa je tokom celog meča, a posebno drugog dela, igrala veoma grubo, pa je crveni karton zaradio srpski internacionalac Sotirović

Crvena zvezda – Slask 2:2

Crvena zvezda: Radivojević, Gvozdenović (od 65’ Džef Silva), Tutorić, Jaković, Vranješ, Blažić (od 70’ Kleo), Bogdanović, Nikolić, Lazetić (od 65’ Koroman), Tričkovski i Some.
Slask Vroclav: Banasinski, Volcek, Celeban, Lukaševič, Pavelec, Mila, Vlatovski, M. Gankarlik, J. Gankarlik, Sobolinski i Ljudinski. (drugo poluvreme): Kalmarek, Soha, Pokorni, Cap, Koval, Kalmarek, Tomiski, Sevčuh, Bilinski i Sotirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve