Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.02.2009.

11:15

Portsmut otpustio Adamsa

Premijerligaš Portsmut potvrdio je u ponedeljak da je Toni Adams otpušten sa mesta menadžera kluba.

Izvor: B92, Times

Autor:B92, Times

Default images

Klub je izdao saopštenje u kome stoji kako je Adams, koji je u klubu proveo četiri meseca nakon odlaska Harija Rednapa u Totenhem, otpušten je pošto je osvojio samo dva poena u Premijer ligi, od mogućih 27. Adams je takođe ispao iz svih kup takmičenja, uključujući i Kup UEFA. Portsmut se nalazi na 16. mestu sa samo jednim bodom više iznad zone ispadanja.

Adamsov asistent Džon Metgod takođe je otpušten i klub je potvrdio da je Pol Hart, menadžer mlade ekipe, privremeno postavljen na mesto šefa stručnog štaba.

Ovo je bila veoma teška odluka i Toni je neumorno radio na na pokušaju da zaustavi pad u formi ekipe. On je sa razlogom veoma poštovan u svetu fudbala i igrao je bitnu ulogu u osvajanju FA Kupa prošle sezone. Njemu i Džonu (Metgodu) želimo sve najbolje u budućnosti“, stoji u saopštenju kluba.

Vlasnik i Uprava veruju kako su pružali podršku koliko god su mogli tokom perioda kada su rezultati bili loši. Tim je igrao dobro, ali dosta poena je izgubljeno u već dobijenim utakmicama“.

Toni Adams je Portsmut vodio u 22 utakmice.

Privremeni menadžer Pol Hart je u Portsmutu poslednje dve godine, a u karijeri je vodio Česterfild, Notingem Forest, Barnsli i Rašden i Dajmonds.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve