Nova vest
Fudbal

Petak, 06.02.2009.

13:33

Antić: „Idemo po trofej“

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić najavio je u petak da će reprezentacija pokušati da osvoji turnir na Kipru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača i zato idemo na turnir sa željom da ga osvojimo. Znate, do poštovanja u fudbalu dolazi se samo preko pozitivnih rezultata", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na Antićevom spisku od 23 igrača nalazi se i debitant Neven Subotić, štoper Borusije iz Dortmunda, ali on, međutim, najverovatnije neće igrati na Kipru, jer iz sedišta Fife još nije stigla potvrda. Subotić, koji je igrao za mladu reprezentaciju SAD, krajem prošle godine odlučio je da u seniorskoj konkurenciji nastupa za Srbiju.

„Video sam i na pripremama njegovog kluba u Marbelji da smo u reprezentaciji dobili izuzetnog čoveka i sportistu. On će sigurno biti na nivou ove grupe, koja je do sada pokazala koliko se raduje igranju u dresu s državnim grbom“, kazao je Antić.

Selektor Srbije naveo je i da ne želi da polemiše s trenerom Partizana Slavišom Jokanovićem, koji se pre nekoliko dana žalio da će zbog utakmica seniorske i mlade reprezentacije ostati bez petorice igrača u završnoj fazi priprema.

„Kalendar takmičenja ne pravi Radomir, već se samo koristi njim. Ni s kim ne želim da polemišem na tu temu. Interesi reprezentacije su iznad svega. Kalendar je takav i svi moraju da ga poštuju“, objasnio je Antić.

Antić je izrazio zadovoljstvo što su od poslednjeg okupljanja reprezentacije u decembru prošle godine, pojedini članovi nacionalnog tima promenili klubove i pokazali da se nalaze u dobroj formi.

„Stojković je prešao u Hetafe, Žigić u Rasing, Rukavina u Minhen 1860, Zoran Tošić u Mančester junajted, a Bojan Isailović u Genčlerbirligi. Drago mi je i što je Dejan Stanković nedavno dao gol za Inter, Sulejmani se vratio sa dva pogotka posle povrede, kao i Marko Pantelić, koji nažalost zbog povrede neće biti s nama na Kipru. Nemanja Vidić odavno ima poštovanje svih ljubitelja fudbala“, dodao je Antić.

Reprezentacija Srbije u polufinalu turnira u Limasolu u utorak igra protiv Kipra od 18 sati po srednjo-evropskom vremenu. Pobednik ove utakmice u finalu će igrati sa boljim iz meča Slovačka-Ukrajina.

Na spisku Radomira Antića nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković i Bojan Isailović.

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Igor Đurić i Ivan Obradović.

Igrači sredine terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miljan Mutavdžić, Miloš Krasić, Boško Janković, Zoran Tošić, Nemanja Matić i Milan Jovanović.

Napadači: Nikola Žigić, Danko Lazović i Miralem Sulejmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve