Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

23:30

Englezi potrošili 160 miliona funti

Klubovi engleske Premijer lige u zimskom prelaznom roku potrošili su rekordnih 160 miliona funti (oko 177 miliona evra) za dovođenje novih fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vest je saopštila revizorska kuća "Diloit". Najviše je potrošio Mančester Siti - 50 miliona funti (55 miliona evra). Mnogo nije zaostao ni Totenhem, koji je za pojačanja izdvojio 45 miliona funti (oko 50 miliona evra). Mančester Siti i Totenhem, dva tima koja se bore za opstanak u Premijer ligi, tako su potrošili više od polovine ukupne sume.

Siti, najbogatiji klub sveta u vlasništvu biznismena iz Abu Dabija, doveo je Najdžela de Jonga, Krega Belamija i Vejna Bridža i tako, prema navodima "Diloita" postavio novi rekord u trošenju novca u januaru.

Totenhem je u tim vratio Džermejna Defoa i Robija Kina, a kupio je i Vilsona Palasiosa.

"Diloit" je primetio i da su engleski klubovi na pojačanja potrošili više novca nego svi prvoligaški timovi iz Francuske, Nemačke, Italije i Španije zajedno.

Engleski klubovi su prošlog januara na kupovinu fudbalera potrošili 10 miliona funti manje nego sada. Januara 2007. godine na fudbalere je potrošeno 60 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve