Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

16:16

Tiram odbio ponudu Sarkozija

Bivši francuski reprezentativac Lilijan Tiram prošle godine je odbio ponudu predsednika Nikolasa Sarkozija da uđe u vladu kao ministar za raznolikost.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

„Sastao sam se sa Nikolasom Sarkozijem i njegovim šefom kabineta Klodom Geanom koji su mi predložili da budem ministar za raznolikost“, rekao je Tiram koji je često govorio o društvenim pitanjima i često je kritikovao Sarkozija, „Imali smo dug razgovor ali zbog očiglednih razloga jedino sam mogao da ih odbijem“.

Predstavnici Jelisejske palate su odbili da daju komentar.

37-godišnji Tiram, član tima francuske koji je 1998. godine osvojio Svetsko prvenstvo, povukao se iz fudbala prošče godine kada su doktori otkrili da ima problem sa srcem tokom lekarskih pregleda pre prelaska u Pari Sen Žermen.

Jedan od najpopularnijih francuskih igrača je rođen na ostrvu Gvadalupe, u Francuskim Karibima, često govori o rasizmu i problemima s kojima se sreću mladi ljudi koji žive u francuskim urbanim predelima.Oštro je kritikovao Srakozijev stav po pitanju imigranata kao i njegove izjave u kojima je mlade demonstrante nazivao šljamom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve