Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

15:58

Platini u martu u poseti Beogradu

Predsednik Uefe Mišel Platini posetiće 3. i 4. marta Beograd, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Platini se vraća u grad iz kog je 2006. godine započeo predsedničku kampanju, kada je poslednji put bio u poseti Fudbalskom savezu Srbije. "Dve organizacije - UEFA i FSS, odličnu sarađuju, redovne posete i kontakti to dokazuju, a novi susret dvojice čelnika je prilika za dodatno ojačavanje odnosa na relaciji Beograd – Nion", navedeno je na zvaničnom sajtu FSS-a.

Uz Platinija u delegaciji UEFA biće i Teodor Teodoridis, direktor za saradnju sa nacionalnim savezima i Paskal Tores, direktor svih razvojnih programa.

Do prethodnog susreta čelnika Uefe i FSS-a došlo je prošle godine, kada su predsednik saveza Tomislav Karadžić i gensek Zoran Laković posetili sedište evropske „kuće fudbala" u Nionu.

"Novi susret biće prilika za razgovor o tekućim pitanjima u evropskom fudbalu", istakao je Platini u pismu Karadžiću, a jedna od tema biće i projekat izgradnje Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi.

Kiros Vasaras sudi Rumunija – Srbija

Grčki arbitar Kiros Vasaras sudiće kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo između Rumunije i Srbije, odredila je Svetska fudbalska federacija. Meč će biti odigran 28. marta u Konstanci.

Pomoćne sudije biće Dimitrios Seraidaris i Hristos Genaios, a delegat Englez Adrijan Titkomb.

Vasaras je bio sudija meča između Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odigrane u Beogradu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj.

U sredu žreb kvalifikacija za U21 EP 2011

U sredu u 15 časova danskom gradu Arhusu biće određene kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo za mlade (igrači do 21 godine, rođeni posle 1. januara 1988. godine) u Danskoj, 2011. godine. Srbija, aktuelni vicešampion Evrope, nalazi se u prvom šeširu.

Mlada reprezentacija Srbije će od 15. do 29. juna ove godine učestvovati na Prvenstvu Evrope u Švedskoj, a u sredu će saznati imena protivnika u narednom ciklusu.

Po prvi put u istoriji sve 53 evropske zemlje su prijavile i svoje mlade selekcije, tako da će se u žrebu naći 52 ekipe, s obzirom da je Danska kao domaćin direktno obezbedila učešće. Ekipe će biti podeljene u 10 grupa sa po 5 i dve sa po 6 učesnika. Plasman u baraž, poslednju prepreku ka Danskoj, obezbediće 10 pobednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Raspored po šeširima:

A: Španija, Engleska, Italija, Nemačka, SRBIJA, Francuska, Austrija, Turska, Izrael, Rusija.
B: Belorusija, Češka, Portugalija, Švedska, Finska, Vels, Švajcarska, Ukrajina, Rumunija, Hrvatska.
C: Holandija, Belgija, Škotska, Mađarska, Grčka, Norveška, Moldavija, Jermenija, Bugarska, Severna Irska.
D: Poljska, Letonija, Slovačka, Albanija, Makedonija, Island, Slovenija, Republika Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.
E: Kipar, Gruzija, Litvanija, Kazahstan, Andora, Farska ostrva, Estonija, Malta, San Marino, Azerbejdžan, Lihtenštajn, Luksemburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve