Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

12:19

FF SAD veruje u pomoć Obame

Fudbalska federacija SAD veruje da će izbor Baraka Obame za predsednika pomoći da FIFA dodeli organizaciju Svetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine toj zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Kada se uzme u obzir šta predstavlja predsednik Obama i sve šta je pričao u pogledu povezivanja sa svetom pokušaj da se globalni sport dovede u SAD i otvaranje granica za festival 32 zemlje i stotine hiljada ljudi sa svih strana sveta bio bi propraćen na pozitivan način“, rekao je predsednik Fudbalske federacije SAD Sunil Gulati.

Pored SAD svoje kandidature za organizovanje Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine podneli su i Engleska, Holandija i Belgija, Španija i Portugalija, Rusija, Meksiko, Australija, Indonezija, Japan, Katar, Južna Koreja i Egipat, a prijava neće više biti jer je u ponedeljak istekao poslednji rok koji je odredila Svetska fudbalska federacija (FIFA)

Sledeće godine domaćin Svetskog prvenstva će biti Južna Afrika, dok će šampionat 2014. godine biti održan u Brazilu. Odluka ko će dobiti organizaciju prvenstava 2018. i 2022. godine biće doneta u decembru 2010. godine.

Sjedinjene Američke Države su već bile domaćini najboljim fudbalerima sveta 1994. godine kada je postavljen rekord po ukupnoj poseti, 3.58 miliona, kao i prosečnoj, 68.991 ljudi, a čelnici Fudbalske federacije se nadaju da bi organizacija Svetskog prvenstva mogla da poveća popularnost fudbala u toj zemlji.

Prema rečima Gulatija na 25 od 35 stadiona u SAD će biti moguća organizacija utakmica s malim izmenama, kao kontrast velikim troškovima za izgradnju novih stadiona i rekonstrukciju starih za šampionate u Južnoj Americi i Brazilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve