Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

12:05

Aršavin konačno u Arsenalu

Zenit iz Sent Petersburga potvrdio je da je Arsenal kupio njihovog igrača Andreja Aršavina.

Izvor: B92, Sky sports

Autor:B92, Sky sports

Default images

Posle puno peripetija i obrta u pregovorima između Aršavina i londonskog kluba poslednjeg dana transfer roka, ’Skaj sports’ je objavio da je dogovor ipak postignut. Menadžer ’tobdžija’ Arsen Venger izjavio je da je preostalo da Premijer liga potvrdi transfer. Očekuje se da Premijer liga završi sve formalnosti u utorak i da dozvoli Aršavinu da pređe u klub iz severnog Londona.

Zvaničnici Zenita izjavili su da je transfer vredniji od 12 miliona funti.

Oba kluba su uspela da postignu dogovor. Aršavin će odsada igrati za Arsenal“, rekao je portparol Zenita Aleksej Petrov za rusku televiziju.

Uslovi ugovora su veoma povoljni za Zenit. Vrednost transfera je znatno veća od 12 miliona funti“, dodao je Petrov.

Kao glavnu kočnicu u dosadašnjim pregovorima, mediji su navodili Aršavinovu platu, koja bi u slučaju prelaska u Arsenal bila i do upola manja od one koju je primao u Zenitu, gde je nedeljno zarađivao oko 100.000 evra.

Veruje se da je Ašravin sa Arsenalom potpisao troipogodišnji ugovor i mogao bi da debituje već narednog vikenda u derbi meču sa Totenhemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve