Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.02.2009.

23:37

Rukavina i Gulan u Minhenu 1860

Nekadapšnji fudbaleri Partizana Antonio Rukavina i Nikola Gulana sledećih šest meseci nosiće dres Minhena 1860.

Izvor: B92, bundesliga.de

Autor:B92, bundesliga.de

Default images

Član druge Bundeslige dobio je u ponedeljak, osim dvojice reprezentativaca Srbije, i novog sportskog direktora Miroslava Stevića. On je takođe bivši fudbaler Partizana ali i dugogodišnji igrač ’’Zeksciga’’. "Pozajmica Rukavine ekipi Minhena je odlično rešenje za sve tri strane. Smatramo da će Antoniju dobro doći konstantnija minutaža", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Rukavina je dobro počeo sezonu u dresu bivšeg prvaka Evrope, ali je po dolasku korejskog reprezentativca Jong Pi Lija izgubio mesto u startnoj postavi ekipe Jirgena Klopa. On je odigrao 19 utakmica u Bundesligi.

Nikola Gulan dolazi na pozajmnicu iz italijanske Fiorentine odakle je letos stigao iz Sampdorije. Mladi reprezentativac Srbije u Minhenu će nositi dres sa brojem 24.

Novi sportski direktor Minhena 1860 Miroslav Stević je od 1994. do 1999. godine odigrao 104 utakmice za taj klub, a po završetku karijere 2006. godine ostao je da živi u glavnom gradu Bavarske.

Posle 18 odigranih kola u drugoj Bundesligi Minhen 1860 zauzima 11. mesto sa deset bodova manje od ekipa koje konkurišu za plasman u viši rang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve