Nova vest
Fudbal

Subota, 31.01.2009.

20:41

Minimalac Junajteda za +5

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Everton sa 1:0 pogotkom Kristijana Ronalda iz penala u 44. minutu utakmice.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na utakmici postignut je nakon što je Mikel Arteta potkačio Majkla Kerika koji je utrčavao u kazneni prostor, posle čega je sudija Mark Halsej pokazao na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Kristijano Ronaldo. Ovom pobedom Mančester Junajted je povećao prednost na pet bodova u odnosu na Liverpul i Čelsi koji se sastaju sutra.

Golman Junajteda Edvin van der Sar oborio je engleski rekord po broju minuta bez primljenog gola u ligaškoj utakmici. Holanđanin nije primio gol 1.103 minuta, čime je prestigao dosadašnjeg rekordera, bivšeg golmana Redinga Stivena Deda. Nemanja Vidić je posle duže pauze u zadnjem redu igrao s oporavljenim Rijom Ferdinandom. Učinak reprezentativca Srbije bio je identičan kao i kada je u tandemu igrao s Evansom - bez greške.

Zoran Tošić nije ovoga puta bio u kombinaciji za sastav "Đavola" - na tribinama je sedeo zajedno sa povređenim Vejnom Runijem.

Ostali mečevi Premijer lige odigrani u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve