Nova vest
Fudbal

Subota, 31.01.2009.

00:14

Bajern poražen u Hamburgu

Fudbaleri Hamburga pobedili su kod kuće Bajern, sa 1:0 (1:0) u prvom meču 18. kola Bundeslige i tako došli do vrha tabele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol za pobedu nad aktuelnim šampionom u meču kojim je otvoren drugi deo sezone postigao je Mladen Petrić, u 44. minutu. Hrvatski reprezentativac iskoristio je odbitak posle odličnog udarca Jarolima iz daljine i glavom poslao loptu u mrežu pored Rensinga u završnici prvog poluvremena.

Prethodno je Trohovski u 6. minutu pogodio stativu, dok je na drugoj strani Luka Toni zatresao mrežu posle pola sata igre, da bi sudija poništio gol zbog ofsajda.

U drugom poluvremenu, još jednu odličnu šansu za gol gostiju imao je Toni, ali je promašio loptu posle odlične asistencije Klosea, da bi nemački centarfor u poslednjih 10 minuta i sam bio u šansi pred golom Hamburga, ali je odbrana domaćeg tima uspela da izdrži.

Hamburg je tako preuzeo vođstvo na tabeli Bundeslige, sa 36 bodova, ispred jesenjeg prvaka Bundeslige Hofenhajma, koji ima bod manje i igra u subotu protiv Energi Kotbusa. Bajern ostaje na 35 bodova posle trećeg poraza u sezoni.

Ostali parovi 18. kola:

Subota: Keln-Volfzburg, Borusija (Dortmund)-Bajer 04 (Leverkuzen), Hanover 96- Šalke 04 (Gelzenkirhen), Herta (Berlin)-Ajntraht ( Frankfurt), Hofenhajm-Energi (Kotbus) i Štutgart-Borusija (Menhengladbah).

Nedelja: Bohum-Karlsruer i Verder (Bremen)-Arminija (Bilefeld).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve